Firmele vor putea să amâne taxele până pe 25 octombrie – Cronica dimineții

1. Firmele vor putea să amâne taxele până pe 25 octombrie, Ordonanța de Urgență fiind publicată în Monitorul Oficial. (Hotnews)

2. Premierul Ludovic Orban afirmă că prevederile Legii 55 privind carantina şi izolarea pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov-2 sunt în vigoare. Orban a explicat că decizia CCR se referă la măsurile de carantinare şi izolare a persoanelor în perioada dinaintea adoptării acestui act normativ şi că a fost declarat neconstituţional doar acel articol cere prevedea că Parlamentul poate modifica o hotărâre de Guvern. (News.ro)

3. Ludovic Orban a spus aseară că în perioada 26 februarie, ziua când a fost depistat primul caz de coronavirus în România, și 1 iunie, în România au intrat peste 1,7 milioane de cetățeni români. (Link)

4. Ministerul Finanțelor a vândut obligațiuni de 940 de milioane de lei cu scadența în aprilie 2024. Prospectul de 500 de milioane de lei a fost depășit de trei ori și jumătate de oferta de 1,76 de miliarde de lei venită de la bănci. Randamentul mediu de 3,51% este în scădere de la nivelul de 3,74% înregistrat la o licitație la aceeași scadență ținută luna trecută. (Profit.ro)

Promo: Mercedes-Benz Vito Furgon si Tourer, Sprinter 3,5t si 5t, Clasa V si Clasa X din stoc cu rate de leasing gratuite 4 luni, asigurare CASCO gratuita 6 luni si pachetul de 6 revizii cu 25% discount, pana la 30 septembrie. Oferta este supusa unor termene si conditii si este valabila prin Mercedes-Benz Leasing IFN S.A. Detalii la partenerii autorizati.

5. Colegiul National „Andrei Saguna” din Brasov este pe primul loc in topul celor mai bune rezultate inregistrate la Evaluarea Nationala 2020. Scoala ocupa pozitia fruntasa a clasamentului pentru al treilea an consecutiv. Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti se afla pe pozitia secunda in 2020, iar Colegiul National „Unirea” din Focsani se situeaza pe pozitia a treia. (Admitereliceu)

6. Între 5 şi 8% din populaţia americană, adică peste 20 de milioane de persoane, a fost contaminată de noul coronavirus, a estimat directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), Robert Redfield, care insistă asupra faptului că pandemia este departe de a fi eradicată în ţară. (News.ro)

7. Pentru prima oară în istoria Statelor Unite, albii nu mai reprezintă populația majoritară pentru categoria de vârstă până în 16 ani. (AP)

8. Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, susţine că partidul este pe primul loc în preferinţele electoratului, cu scoruri de peste 36% şi cu zece procente înaintea formaţiunii politice aflate pe locul al doilea, PSD. ”Astăzi Partidul Naţional Liberal este de departe pe primul loc, este într-o poziţie foarte stabilă şi toţi care încearcă să creeze percepţia asta că PNL ar fi într-o scădere se raportează la nişte premise greşite”. (News.ro)

Una din Cronica ExternăMinistrul sănătății din Congo a declarat oficial joi sfârșitul epidemiei de Ebola înpartea estică a Republicii Democrate Congo. Epidemia Ebola a ucis 2277 congolezi, fiind cea”mai lungă, mai complexă și mai ucigașăepidemie din istoria țării. (Link)

9. Formaţia Liverpool a câştigat aseară pentru a 19-a oară campionatul Angliei, după ce echipa de pe locul doi în clasamentul Premier League, Manchester City, a fost învinsă cu scorul de 2-1 de Chelsea, în etapa a XXXI-a. Pentru Liverpool este primul titlu după 30 de ani, echipa triumfând anterior ultima dată în Premier League în 1990. (News.ro)

10. Administrația Trump a trimis stimulente în valoare de aproape $1,4 miliarde unor oameni decedați, potrivit Biroului SUA pentru Responsabilitate Guvernamentală. În raportul publicat joi, Biroul a spus că aproape 1,1 milioane de persoane decedate au primit plăți de aproximativ $1.200 fiecare începând de pe 30 aprilie. (Hotnews)

Fotografia dimineții – Coperta ediției de săptămâna viitoare a revistei BusinessWeek:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Românii în top 5 europeni care cred că au o cultură superioară altora
Cronica diminetii – Franta e noua campioana mondiala la fotbal

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău