Ministrul Energiei: Oficial poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră – Cronica de Business

1. Legea offshore, promulgată în cursul zilei de miercuri de către preşedintele Klaus Iohannis, a fost publicată în Minotorul Oficial. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că oficial poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră. (News.ro)

2. Minuța ședinței Rezervei Federale americane arată că oficialii acestei instituții sunt pregătiți să crească dobânda de referință de mai mult ori, cu multiplii de 0,5 puncte procentuale. (CNBC)

3. Gigantul petrolier saudit Aramco a abordat Valvoline cu o propunere de cumpărare a operațiunilor cu lubrifianți, potrivit unor surse. Valvoline, care produce produse pentru motoare auto și operează centre de service pentru schimbarea uleiului, are o valoare de piață de aproximativ $6 miliarde. (WSJ)

4. Fondul de investiții Andreessen Horowitz a anunțat un nou fond pentru investiții în cripto, de $4,5 miliarde. Fondul va aloca aproximativ $1,5 miliarde de dolari pentru investiții de tip seed și $3 miliarde pentru investiții de tip venture. (FT)

5. Retailerul Auchan nu intenționează să își schimbe strategia sau structura operațiunilor de pe piața din Rusia, a anunțat divizia din Rusia a grupului francez. Anuntul vine ca răspuns la informațiile apărute în presa locală conform cărora Auchan Russia ar putea să cedeze controlul asupra operațiunilor sale către o terță parte. (Profit.ro)

Din Cronica diminetii: Rubla rusească s-a apreciat la cel mai ridicat nivel, în raport cu dolarul american, din 2018 până în prezent. În raport cu euro este la cel mai ridicat nivel din ultimii 7 ani. Creșterea față de dolar, pentru acest an, a depășit 30%, făcând din moneda rusească cea mai performantă monedă din lume. (Reuters)

6. Acțiunile Nvidia au scăzut cu aproape 10% după ce compania a anunțat că se așteaptă la vânzări mai mici în următoarele trimestre. Nvidia a depășit așteptările analiștilor pe ultimul trimestru, veniturile crescând cu 46%, până la $8,29 miliarde. (CNBC)

7. Jack Dorsey a anunțat că părăsește boardul Twitter imediat. Mișcarea fusese anunțată din toamna trecută când Dorsey, unul dintre cofondatorii platformei, s-a retras din poziția de CEO. Dorsey susține preluarea Twitter de către Elon Musk. (Axios)

8. Divizia din Statele Unite a Fiat Chrysler Automobiles a acceptat să pledeze vinovată pentru comportament ilegal şi să plătească penalităţi de aproximativ $300 de milioane pentru a rezolva o anchetă de mai mulţi ani privind fraudă legată de emisiile vehiculelor cu motoare diesel. (News.ro)

9. Apple și-a anunțat angajații că va mări la $22 per ora salariul minim pentru personalul din Statele Unite. Suma reprezintă o creștere de 45% față de nivelul din 2018. (WSJ)

10. Deirdre O’Brien, vicepreședintele Apple responsabil pentru resurse umane și retail, a încercat să-i descurajeze pe angajații companiei să se alăture unui sindicat. El a fost înregistrat în timp ce le spunea angajaților că un sindicat ar încetini eforturile companiei le rezolvă problemele. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
Biden amenință companiile petroliere americane: Nu mai răscumpărați acțiuni și nu mai plătiți dividende, folosiți profitul pentru a crește producția – Cronica de Business
eMAG a detronat Dacia și a devenit cel mai valoros brand românesc – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău