FMI a revizuit în creștere prognoză de creștere economică a României pentru acest an – Cronica de Business

Cronica de Business vă este prezentata de Raiffeisen Smart Market.

1. Fondul Monetar Internațional (FMI) a revizuit prognoza de creștere economică a României, pentru 2022, la 4,8%, de la 3,5%, informează Ministerul Finanțelor. (Hotnews)

2. Preţurile petrolului au atins luni minimele ultimelor nouă luni, în tranzacţii agitate, presate de aprecierea dolarului, în timp ce participanţii de pe piaţă aşteaptă detalii despre noi sancţiuni împotriva Rusiei. (News.ro)

3. Rezultatul brut al celor peste 200 de companii controlate de Guvern a ajuns pentru primele șase luni ale acestui an la 11,3 miliarde lei. Pentru tot anul trecut, companiile la care Guvernul are participația majoritară sau integrală au avut un rezultat brut de 5,18 miliarde lei, iar în 2020 de numai 1,89 miliarde lei. Profitul brut foarte ridicat a fost obținut în contextul în care o serie de companii ale statului, mai ales cele active în domeniul energie, au avut câștiguri mari în ultima perioadă. Veniturile totale raportate de companiile controlate de autoritățile centrale au fost pentru ianuarie-iunie 2022 de 44,47 miliarde lei, cu 72% mai mari comparativ cu cele înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut. (Profit.ro)

4. Indicele Dow Jones al bursei americane a intrat în bear market, fiind mai mic cu peste 20% comparativ cu vârful atins în 6 ianuarie. (WSJ)

5. O analiză Bank of America arată că, în economiile puternic dezvoltate, din momentul în care inflația a depășit 5% revenirea la 2% durează, în medie, 10 ani. (Link)

6. Un raport ING arată că Marea Britanie mai are rezerve valutare de aproximativ $80 miliarde, ceea ce îi asigură plata importurilor pentru maxim două luni. (Link)

7. Producătorul de oţel Ilva din Italia, redenumit recent Acciaierie d’Italia, unul dintre cei mai mari din Europa, discută opţiuni cu Trezoreria italiană pentru asigurarea aprovizionării cu gaze, în urma creşterii puternice a preţurilor, au declarat luni două surse apropiate situaţiei. (News.ro)

8. Acțiunile de la bursa din Moscova au scăzut puternic luni, ajungând la cel mai redus nivel atins din 24 februarie, ziua în care primele trupe rusești au intrat în Ucraina. Indicele MOEX Rusia a scăzut cu 6,9%, iar în timpul tranzacțiilor a coborât cu până la 7,4%. (Profit.ro)

9. TikTok ar putea primi o amendă de 27 de milioane de lire sterline în Marea Britanie, după ce autoritățile de reglementare a confidențialității au constatat deficiențe în gestionarea de către companie a datelor copiilor. TikTok este acuzat că ar fi procesat datele copiilor cu vârsta sub 13 ani fără consimțământul părinților. (CNBC)

10. Ford Motor a întârziat livrările anumitor vehicule pentru că nu avea sigla ovală cu logo-ul companiei care este amplasată pe fiecare mașină, un alt exemplu al modului în care provocările lanțului de aprovizionare au lovit producătorii de automobile. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Energiei: Oficial poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră – Cronica de Business
Vânzările de produse pentru gătit, curăţenie şi grădinărit au explodat în timpul pandemiei – Cronica de business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău