Fondatorul Binance la București: „România este o piață foarte, foarte importantă pentru noi” – Cronica de Business

Cronica de Business vă este prezentata de Raiffeisen Smart Market.

1. Într-un plan de extindere mai larg, platforma Binance, cu 120 de milioane de utilizatori, vizează operațiuni directe în Europa de Est. Fondatorul Changpeng Zhao, cu o avere estimată de Forbes la peste 17 miliarde dolari, a venit în vizită în România, în cadrul unui turneu regional. „Este o piață foarte, foarte importantă pentru noi.” La începutul anului, el a devenit unul dintre cei mai bogați oameni din lume. (Profit.ro)

2. Companiile listate pe bursele din întreaga lume au pierdut, săptămâna trecută, $3750 miliarde din valoare. Valoarea acestor companii a scăzut la $96700 miliarde, echivalentul a 100,6% din PIB-ul global. (Link)

3. Volkswagen AG vrea să strângă până la 9,4 miliarde de euro din oferta publică inițială a producătorului de mașini sport Porsche AG, în ceea ce ar putea fi cea mai mare listă pe bursă, din Europa, din ultimii peste 10 ani. Producătorul german de automobile a declarat că dorește o evaluare de până la 75 de miliarde de euro pentru listare, sub cele 85 de miliarde de euro vizate anterior. (Bloomberg)

4. În luna iulie a acestui an, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, faţă de luna iunie 2022, ca serie brută, cu 7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,2%, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS). (News.ro)

5. Banca Centrală a SUA va mări dobânda de politică monetară la peste 4% și o va menține acolo după 2023, în încercarea de a elimina inflația ridicată, potrivit majorității economiștilor intervievați de Financial Times. (Profit.ro)

6. Creșterea prețurilor la litiu, cel mai important material folosit în construcția bateriilor pentru alimentarea mașinilor electrice, a atins vineri un nou record, de $71315 pe tonă în China. În ultimul an prețul per tona de litiu s-a triplat. (Bloomberg)

7. Conform unor surse, noul prim-ministru al Marii Britanii, Liz Truss, insista să convingă SoftBank să listeze Arm la bursa din Londra. Discuții pe subiect vor avea lor după înmormântarea Reginei. (FT)

8. ByteDance va cheltui până la $3 miliarde pentru a răscumpăra acțiuni. Compania care deține TikTok va cumpăra acțiunile la o evaluare de aproximativ $300 de miliarde, potrivit unui document al companiei pentru investitori. (Reuters)

9. Acțiunile Meta/Facebook au scăzut, săptămâna trecută, cu 14%, ajungând sub nivelul de la începutul pandemiei. De la începutul anului, cotația acțiunilor companiei condusă de Mark Zuckerberg a scăzut cu peste 60%. (CNBC)

10. Forbes anunță că în ediția acestui an a topului miliardarilor la nivel global a listat 2668 de persoane a căror avere e de minim $1 miliard, cu 87 mai puțini decât anul trecut. Averea lor însumată ajunge la $12700 miliarde, cu $400 miliarde mai puțin ca în 2021. (Forbes)

Ți-ar mai putea plăcea
George Becali a vândut un teren de 13 hectare din Pipera pentru 30 milioane de euro – Cronica de Business
Dan Vîlceanu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: Implementarea TVA zero la alimente contravine directivelor europene – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău