Ford va folosi tehnologia Google pentru funcțiile de conectivitate și infotainment ale mașinilor sale – Cronica de Tehnologie

1. Google își închide studiourile de producție a jocurilor, renunțând să mai dezvolte jocuri originale pentru serviciul de streaming Stadia. Costurile foarte mari de producție sunt motivele invocate de compania americană, care spune că se va concentra de acum exclusiv pe dezvoltarea tehnologiei necesare funcționării serviciului de streaming. (Profit.ro)

2. Ford va folosi tehnologia Google pentru funcțiile de conectivitate și infotainment ale mașinilor sale, cele două companii semnând în acest sens un contract pe 6 ani în valoare de mai multe sute de milioane de dolari. Google câștigă, astfel, un client important pentru serviciile sale cloud, iar Ford scapă de cheltuielile cu dezvoltarea internă a tehnologiilor necesare. (News.ro)

3. SpaceX va realiza anul acesta ceea ce numește prima misiune spațială la care vor participa numai persoane civile. Patru persoane vor orbita în jurul Pământului într-o capsulă Crew Dragon: Jared Isaacman (CEO-ul Shift4 Payments), care va și comanda nava, un lucrător în sănătate din prima linie și două persoane care vor fi alese ulterior dintre donatorii pentru spitalul de copii St. Jude și clienții platformei de e-commerce Shift4Shop. (CNBC)

4. Deblocarea iPhone-ului prin scanarea facială se va face cu ajutorul Apple Watch, începând cu iOS 14.5. Dacă utilizatorul are la mână un Apple Watch deblocat, scanarea facială îi va permite accesul la device, chiar dacă poartă mască și nu poate fi realizată o identificare corectă. (Profit.ro)

5. Microsoft a câștigat peste $10 miliarde în ultimul an din zona de securitate cibernetică, cu 40% mai mult YoY. Securitatea generează acum 7% din veniturile companiei. Șeful Microsoft, care a fost ea însăși victimă a hackerilor în urma atacului SolarWinds, spune că industria de securitate traversează acum o mare criză. (Yahoo! Finance)

Promo: Platforma educațională brio.ro face primul demers pentru combaterea analfabetismului functional din România, oferind tuturor copiilor de clasele I-VIII, părinților și profesorilor lor, acces NELIMITAT și GRATUIT la teste basic de literație (https://brio.ro/info/literatie). Aceste teste măsoară capacitatea copilului de a procesa în mod complex un text la prima vedere, mai exact literația de bază (cunoașterea și utilizarea elementelor de scriere și de citire – ce corespunde nivelului 1 din cadrul testelor PISA) și literația funcțională (înțelegerea noțiunilor scrise și vorbite pentru integrarea și funcționarea în societate – corespunde nivelului 3-4 din testele PISA).

6. Hackerii care au spart sistemele folosite de tribunalele federale americane, în cadrul atacului SolarWinds, au accesat documente sensibile, precum secrete comerciale și ținte pentru spionaj. Ca urmare, unele din reguli s-au schimbat – de exemplu, documentele sensibile vor fi de acum aduse pe suport fizic. (AP)

7. Microsoft vrea să ia locul Google în Australia, dacă Google se va retrage din această țară, cum a amenințat că va face dacă va fi obligat să plătească pentru știrile preluate. Satya Nadella a avut deja o întâlnire în acest sens cu Scott Morrison, primul ministru al Australiei, în care s-a discutat despre înlocuirea Google cu Bing. (Reuters)

8. Facebook va afișa utilizatorilor de iPhone și iPad din întreaga lume un mesaj prin care le va cere să accepte colectarea datelor atunci când vor fi întrebați de noul sistem de gestionare a intimității pe care Apple îl va activa în primăvară. Facebook se teme că, puși în fața unei simple întrebări privind colectarea datelor personale, mulți utilizatori vor refuza, privând compania de date. (Profit.ro)

9. Google va plăti $2.5 milioane celor peste 5.500 de femei care fac obiectul unui litigiu în care gigantul american este acuzat de discriminare privind angajările și remunerația. Alte $1,25 milioane vor fi folosite de Google pentru a face ajustări salariale cu scopul eliminării diferențelor discriminatorii. (The Verge)

10. IBM a redus drastic echipa care se ocupă de proiectele de blockchain, după ce target-ul de venituri a fost ratat cu 90%, susțin surse anonime. Este al doilea an consecutiv când se ratează obiectivul cu o marjă foarte mare. Oficialii companiei, pe de altă parte, neagă, susținând că divizia merge bine. (CoinDesk)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook a prezentat ochelarii inteligenți realizați împreună cu Ray-Ban – Cronica de Tehnologie
Microsoft lansează pentru toți utilizatorii opțiunea de logare fără parolă – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău