Fostul șef al WeWork a dat în judecată SoftBank – Cronica de business

1. Apollo Global Management caută să atragă investiții de până la $3 miliarde pentru al doilea său fond de investiții în infrastructură. (Bloomberg)

2. Producătorul auto Fiat Chrysler a raportat pierderi trimestriale de €1,7 miliarde, din cauza pandemiei de coronavirus, dar a dat asigurări că planurile de fuziune cu PSA nu sunt modificate. (Profit.ro)

3. Firma KKR, cu investiții și în România, a înregistrat o depreciere de 12% a activelor din portofoliul de private equity în primul trimestru. (Reuters)

4. Fostul șef al WeWork, Adam Neumann, a dat în judecată SoftBank, după ce japonezii și-au retras oferta de achiziție a acțiuni de până la $3 miliarde în companie. Neumann și alți acționari ar fi urmat să își vândă, astfel, din participații. (New York Times)

5. Uber va renunța la 3.700 de angajați, echivalentul a 14% din totalul forței de muncă, ca efect al crizei. (Financial Times)

Bonus:

6. Fondul suveran al Qatarului garantează cu câteva investiții de top din Europa pentru a obține un împrumut de €7 miliarde, sumă care îi va permite să navigheze criza, mai ales în contextul prăbușirii prețurilor în piața energiei. (Bloomberg)

7. Familia Malideros, fondatoarea lanțului de supermarketuri Mega Image, a plătit €3,6 milioane familiei Margaritidis pentru un teren situat în cartierul bucureștean Titan, unde poate construi un mic centru comercial și un bloc de apartamente. (Profit.ro)

8. Producătorul auto General Motors așteaptă o scădere a profitului cu $1,4 miliarde în al doilea trimestru, pe fondul pandemiei de coronavirus. (Reuters)

9. BRD, subsidiara din România a grupului financiar francez Société Générale, a realizat în primul trimestru un profit net de 233,28 milioane lei, în scădere cu 19,33% faţă de perioada similară a anului trecut. (News.ro)

10. Gigantul chinez Alibaba a preluat o participație de 50% într-o clădire de birouri din Singapore, proprietatea fiind evaluată la $1,2 miliarde. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Acțiunile Netflix au scăzut cu până la 25% după ce compania a anunțat că a pierdut 200.000 de abonați în primul trimestru – Cronica de Business
Capitalizarea Tesla a depășit valoarea de 800 miliarde – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău