Dacia, vânzări record în primul semestru – Cronica de Business

1. Marca Dacia a înregistrat un record de vânzări în Europa în primul semestru, cu 311.024 vehicule vândute, cu 10,6% mai mult decât în perioada similară a anului trecut, precum și o cotă de piață record de 3,3%, în creștere cu 0,4 puncte procentuale, grație performanțelor înregistrate de noile Duster și Sandero. (Profit.ro)

2. O parte din angajații Amazon din SUA (Minnesota), Germania, Spania și Polonia au intrat în grevă, acuzând condițiile de lucru și drepturile salariale în săptămâna cea mai ocupată în anul gigantului american, perioada de reduceri numită Prime Day. (Market Watch)

3. Apetitul românilor pentru comenzile online de mâncare a crescut considerabil, numărul acestora dublându-se în luna iunie faţă de începutul anului. În topul preferinţelor se află burgerii, ciorba de văcuţă şi pizza. (News.ro)

4. LafargeHolcim, numărul 1 pe piața materialelor de construcții, cu operațiuni și în România, cumpără Somaco Grup Prefabricate, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața autohtonă, specializat în prefabricate din beton și BCA. (Profit.ro)

5. Investitorul austriac S+B Gruppe, activ în România pe piața imobiliară, în viticultură și antreprenoriat, a cumpărat clădirile și parcarea din fața Băncii Naționale a României de la dezvoltatorul cu capital italiano-român Conta Investment, într-o tranzacție de circa €11 milioane. (Profit.ro)

Bonus – trei despre modă:

6.  Barneys New York, unul dintre simbolurile metropolei americane și un punct de atracție pentru fanii shopping-ului de lux, ar putea intra în faliment. (Reuters)

7.  Primii 30 de retaileri și branduri de modă britanice au contribuit cu £5.25 miliarde în cifre de afaceri cumulate la economia Regatului Unit în 2017-2018, în creștere cu 1,9% față de cele 12 luni precedente. (Drapers)

8.  Stella McCartney a semnat un parteneriat cu LVMH, la un an după ce a părăsit gigantul rival Kering. (Business of Fashion)

Ți-ar mai putea plăcea
KFC va printa 3D chicken nuggets – Cronica de business
Industria hotelieră din Japonia a înregistrat un milion de anulări după interzicerea participării spectatorilor la Jocurile Olimpice – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău