Ministrul Educației: „Nu mai putem pune presiune pe copii pentru că nu ajungem la rezultate” – Cronica serii

1. Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că planurile cadru vor fi regândite, iar unele discipline vor dispărea din orarul elevilor. Doamna ministru a precizat că „toată lumea înțelege că nu mai putem pune atâta presiune pe copii pentru că nu ajungem la rezultate”. (Hotnews)

2. Liderul UDMR, Hunor Kelemen, a spus că niciunul dintre cei doi candidaţi rămaşi în cursă prezidenţială nu a solicitat sprijinul comunităţii maghiare şi astfel nu va face campanie pentru niciunul dintre ei. Kelemen îi îndeamnă pe alegătorii formaţiunii să meargă la vot, anunțând că el îl susţine, cu ştampila în mână, pe candidatul Partidului Popular European, adică pe Klaus Iohannis. (News.ro)

3. Rusia va reduce ponderea dolarului în Fondul său suveran de investiții și ia în considerare alte valute, inclusiv yuanul chinezesc, a afirmat miercuri Vladimir Kolychev, adjunctul ministrului rus de Finanțe. (Profit.ro)

4. Producția internă de energie a scăzut cu 3% în primele nouă luni, în timp ce importurile au crescut cu 12%. (Profit.ro)

5. Fostul primar al New Yorkului Michael Bloomberg a făcut un nou pas către candidatura sa la Casa Albă, prezentându-se în alegerile primare democrate într-un al doilea stat american, Arkansas. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Un tribunal din Boston a decis că percheziționarea telefoanelor și laptopurilor turiștilor străini pe aeroporturilor și la granițele Statelor Unite, fără o suspiciune clară, contravine constituției. (ACLU)

6. Acțiunile Tesla au ajuns la $355+ dolari, cel mai ridicat nivel atins în acest an. Prețul s-a dublat comparativ cu valoarea înregistrat în 3 iunie, când acțiunile au fost cotate la mai puțin de $180. (Link)

7. Victimele schemei Ponzi inițiate de Bernard Madoff sunt foarte aproape de a-și recupera toți banii pierduți. Până acum, din cele $17,5 miliarde pierdute au fost recuperate, în ultimii 10 ani, $14,2 miliarde. Alte $3,2 miliarde au fost transferate în bănci din afara SUA de unde creditorii spera să le recupereze. (Bloomberg)

8. Financial Times a anunțat că Roula Khalaf va prelua funcția de redactor șef al publicației anul viitor, după retragerea actualului redactor șef, Lionel Barber. Roula este prima femeie care va conduce editorial publicația în istoria de 131 de ani. (NYTimes)

9. Estonienii sunt europenii care au cele mai mari șanse să moară din cauza unei supradoze de droguri. Media lor este de aproape șase ori mai mare decât media Uniunii Europene. (TheEconomist)

10. Cântărețul John Legend a fost numit de revista People cel mai sexy bărbat în viață pe acest an. (AP)

Fotografia serii vine tot din Veneția unde autoritățile au decretat starea de urgență. Manuel Silvestri/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Merkel si Putin nu au ajuns la nici un acord
Dacian Cioloș desemnat de președintele Iohannis pentru funcția de premier – Cronica serii