Garanti discută cu OTP Bank vânzarea băncii din România – Cronica de Business

1. Garanti discută cu OTP Bank vânzarea băncii din România. O fuziune prin absorbție ar duce OTP la o cotă de piață de aproape 5%, pe locul 8 după active, în spatele CEC Bank. (Profit.ro)

2. Reţeaua de sănătate Regina Maria a preluat Endo Institute, cel mai mare centru de diagnosticare şi tratament al endometriozei din Sud-Estul Europei. (News.ro)

3. BAE Systems va achiziționa divizia de GPS militar a producătorului de tehnologie aerospațială Collins Aerospace pentru $1,9 miliarde. (Financial Times)

4. Facebook va angaja 1.000 de persoane în Londra anul acesta. (Reuters)

5. Șase din zece angajați spun că schimbarea locului de muncă este printre primele trei cele mai importante priorități pentru acest an. Comparativ, la începutul anului trecut, doar 4 din 10 angajați români se declarau nemulțumiți de situația lor profesională și luau în calcul găsirea unui nou job. Astfel, schimbarea jobului, familia şi sănătatea sunt principalele priorități ale angajaților români în acest an. (Startup Cafe)

Bonus:

6. Ardian și Macquarie Group sunt printre companiile interesate de preluarea administratorului de drumuri portughez Brisa, tranzacția fiind evaluată la $3,3 miliarde. (Bloomberg)

7. Volumul tranzacțiilor imobiliare cu proprietăți comerciale (birouri, malluri, depozite, hoteluri) a depășit în 2019 borna de un miliard de euro, totalizând aproximativ €1,06 miliarde, în creștere cu 7% față de nivelul înregistrat în 2018, arată datele departamentului de research al companiei de consultanță CBRE. Volumul atins anul trecut marchează un record al ultimilor cinci ani. (Profit.ro)

8. Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5% comparativ cu anul 2019, până la valoarea de €514 milioane. (Bursa)

9. Îmbuteliatorul apei minerale Tușnad a ajuns la afaceri de 64 milioane lei în 2019, adică un plus de 12%. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Frankfurt va atrage 3.500 de bancheri după Brexit – Cronica de Business
Acțiunile Meta/Facebook au scăzut cu 20%, după închiderea bursei și după anunțarea rezultatelor pe trimestrul 4 din 2021 – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău