Chanel valorează €100 miliarde, Uzina Mecanică Plopeni va face arme pentru Beretta și Fitbit România și-a triplat afacerile – Cronica de Business

1. Salesforce a ajuns la un acord să cumpere Tableau Software, companie de analiză de date, într-o tranzacție evaluată la $15,3 miliarde. Aceasta va fi cea mai mare preluare realizată de Salesforce până în prezent. (Bloomberg)

2. Companiile americane din domeniile apărării și cel aerospațial Raytheon și United Technologies vor fuziona. Mișcarea va crea o entitate cu un business cumulat de $74 miliarde, al doilea jucător din domeniul de profil după Boeing. (CNBC)

3. Faimoasa casă de modă Chanel valoareaza circa €100 miliarde, ceea ce ar face o potențială preluare de către unul dintre giganții din domeniu extrem de dificilă. (Business of Fashion)

4. Afacerile cumulate ale Telekom Romania Communications (fost Romtelecom) și Telekom Romania Mobile Communications (fost Cosmote), care acționează sub brandul Telekom Romania din 2014, au scăzut cu 1,7% în 2018, la 4,74 miliarde lei, de la 4,83 miliarde de lei în urmă cu un an, iar pierderea s-a diminuat cu 43,8%, la 784,5 milioane lei. (Profit.ro)

5. Uzina Mecanică Plopeni, filială a Romarm, va fabrica o nouă armă de asalt, de ultimă generaţie, în colaborare cu compania Beretta, la standarde NATO, începerea producţiei fiind prevăzută în toamnă. (Bursa)

Bonus:

6. Fitbit România, subsidiara companiei americane care a plătit $15 milioane pentru a prelua drepturile intelectuale ale Vector Watch, intrând astfel în România, a consemnat anul trecut afaceri de 62,3 milioane lei, de la 22,4 milioane lei în 2017 și 188.265 lei în 2016, anul de debut. (Profit.ro)

7. Fashion Days România, cel mai mare retailer online de modă de pe piaţa locală, a înregistrat anul trecut afaceri de 250 milioane lei, cu circa 30% mai mari faţă de 2017. (ZF)

8. TeraGlass, compania care deţine portofoliul de tâmplărie termoizolantă al grupului TeraPlast, a anunţat că cel mai mare volum de comenzi (30%) în primul trimestru al acestui an a venit din Germania. (News.ro)

9. Ansamblul The Grand, din care face parte hotelul de cinci stele JW Marriott, a avut afaceri de 133 mil. lei în 2018, reprezentând un plus 4%. Profitul net s-a ridicat la 20 de milioane de lei, faţă de 2017, când raporta pierderi. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Turismul românesc a scăzut aproape la jumătate în luna ianuarie comparativ cu perioada similară a anului trecut – Cronica de Business
BCR, facilitate sindicalizată €51 milioane pentru Pehart Tec Group – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău