Gazprom, prima pierdere din ultimii cinci ani – Cronica de business

1. Antrenorul de fotbal Mircea Lucescu, alături de omul de afaceri Dimciu Tașu, a fost autorizat să construiască un ansamblu imobiliar cu circa 200 de apartamente, spații comerciale și birouri pe malul lacului Morii din Sectorul 6, București, pe un teren cumpărat la licitație de la Pireus Bank. (Profit.ro)

2. Goldman Sachs a avut un al doilea trimestru bun, în ciuda pandemiei, cu un profit net de $2,42 miliarde, la același nivel cu valoarea din perioada similară a anului trecut. (Financial Times)

3. Burberry va elimina 500 de joburi la nivel global, inclusiv 150 din biroul central din Marea Britanie, ca parte a unei strategii de a tăia costuri în valoare de £55 milioane, casa de modă fiind foarte afectată de pandemie. Vânzările companiei în al doilea trimestru calendaristic au scăzut cu 48%, procentajul de scădere fiind de 75% în Europa și în Orientul Mijlociu. (The Guardian)

4. Volumul spaţiilor industriale şi logistice închiriate în prima jumătate a anului a totalizat aproape 250.000 de metri pătraţi, nivel în uşoară creştere faţă de cel înregistrat în perioada corespunzătoare a anului trecut, de aproximativ 240.000 de metri pătraţi. (News.ro)

5. Omul de televiziune Simon Cowell, faimos pentru show-uri precum Got Talent sau The X Factor, a achiziționat participația deținută de Sony într-un joint-venture între firma sa și gigantul american. Cowell deține acum drepturile depline pentru show-uri. (Financial Times)

Bonus:

6. Omul de afaceri Ion Țiriac a fost autorizat să construiască 198 de apartamente în continuarea complexului Stejarii din nordul Bucureștiului, definitivat acum un deceniu. Noua investiție ar putea depăși €100 milioane. (Profit.ro)

7. Google va investi $4,5 miliarde în conglomeratul indian Reliance Industries, vizând, printre altele! dezvoltarea de telefoane mobile accesibile din punct de vedere al prețului. (Bloomberg)

8. Gazprom a înregistrat în perioada ianuarie-martie 2020 prima sa pierdere trimestrială din ultimii cinci ani, ca urmare a reducerii cererii și prețurilor gazelor cauzate de carantinarea economiilor și populației din Europa, principala sa piață de desfacere, dar și a deprecierii rublei cu 30% în primul trimestru al acestui an. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Profiturile băncilor americane au scăzut cu 69,6% – Cronica de business
Microsoft ar putea prelua TikTok în SUA – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău