George Becali a vândut un teren de 13 hectare din Pipera pentru 30 milioane de euro – Cronica de Business

1. Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) va înregistra o primă creștere după un an și jumătate de scăderi. Noua valoare se va aplica din ianuarie. Până la finele anului, debitorii care au dobânzile calculate în funcție de IRCC vor plăti însă mai puțin. (Profit.ro)

2. Dezvoltatorul imobiliar H4L Development, controlat de familia Bîlteanu, a cumpărat de la omul de afaceri George Becali un teren de 13 hectare din Pipera, ce va fi utilizat pentru a patra etapă de construcție a complexului The Village, cel mai mare dintr-o serie de 7 proiecte pe care le face în București și Brașov, parte a unui plan de investiții de 400 de milioane de euro. (Profit.ro)

3. OPEC și producătorii ruși au decis să crească producția de petrol în pași mici și măsurați lunar, refuzând o creștere mai agresivă pentru a tempera piețele și prețul. Cotațiile au continuat să crească după anunțarea acestei decizii. (WSJ)

4. Industria aeriană va continua să piardă bani și anul viitor, conform estimărilor IATA. Pierderea va fi însă mai mica cu 78%, comparativ cu acest an, până la $12 miliarde. (CNBC)

5. Nord Stream 2 a început să încarce cu gaze naturale una dintre cele două conducte ale sale, pentru teste, potrivit operatorului gazoductului care traversează Marea Baltică din Rusia către Germania. Proiectul Nord Stream 2, extrem de politizat, a fost proiectat de Moscova să ocolească Ucraina cu exporturile sale de gaze către Europa. (News.ro)

6. Un alt dezvoltator imobiliar chinez a intrat în criză luni, după ce nu a reușit să ramburseze obligațiunile scadente. Fantasia Holdings Group nu a rambursat datorii scadente de $205,7 milioane. (Bloomberg)

7. Averea lui Mark Zuckerberg, fondatorul și CEO-ul Facebook, a scăzut cu peste $6 miliarde după ce platformele rețelei sociale au avut cea mai mare întrerupere a serviciilor din ultimii 13 ani. Acțiunile Facebook au scăzut cu aproape 5%. (Bloomberg)

8. Volvo Cars, producătorul auto suedez deținut de grupul chinez Geely, a anunțat că se listă pe bursă. Conform surselor valoarea la care se va face listare va fi de $25 miliarde. (WSJ)

9. Producătorul de cipuri Qualcomm şi SSW Partners au ajuns la un acord definitiv pentru preluarea grupului suedez de tehnologie destinată sectorului auto Veoneer, pentru $4,5 miliarde. (News.ro)

10. Un tribunal federal din San Francisco a decis luni că Tesla trebuie să plătească unui fost angajat, Owen Diaz, aproximativ $137 de milioane după ce acesta a suportat un mediu de muncă ostil și abuzuri rasiste la locul de muncă. Diaz a lucrat la Tesla ca operator de ascensoare. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Jamie Dimon, cel mai bine plătit bancher de pe Wall Street – Cronica de Business
HSBC va renunța la 35.000 de angajați – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău