Germania a anunțat doar două cazuri noi și zero decese în această dimineață – Cronica Știrilor Pozitive

1. Din păcate știrea inițială nu se confirmă, fiind o greșeală a celor de la Reuters.  Germania a anunțat doar două noi cazuri în această dimineață și zero decese cauzate de noul virus. (Reuters)

2. Familia Gagiu, proprietara pieței agroalimentare Vitan din centrul Bucureștiului, construiește un ansamblu rezidențial cu 154 de apartamente lângă Primăria Sectorului 3 și un supermarket Mega Image în zona Pallady, investiții de peste 15 milioane de euro. „Nu mi-e teamă de criză. Banii se fac pe timp de criză și pe timp de război. Lucrăm cu bănci pentru finanțarea investițiilor“, a declarat Vasile Gagiu, director general Piața Vitan. (Profit.ro)

3. Ieri au fost înregistrate cele mai mici bilanțuri zilnice ale deceselor, din luna martie, în Marea Britanie, în Italia și în Spania.

4. Direcţia de Sănătate Publică Buzău a înaintat către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei solicitarea de ridicare a măsurii de carantină în cartierul Poştă din municipiul Buzău. Autorităţile de sănătate publică sunt de părere că riscurile au trecut, iar carantina din cartierul Poştă poate fi ridicată. (News.ro)

5. Autoritățile americane au aprobat în regim de urgență un kit de testare pentru Covid-19 care permite colectarea probei acasă și trimiterea la laborator pentru analiză. (NYTimes)

6. AstraZeneca a anunțat că va produce 30 milioane doze de vaccin în Marea Britanie, până în septembrie, dacă testele clinice se vor dovedi eficiente și sigure. Targetul pentru finalul anului este de 100 milioane doze. (Bloomberg)

7. Testele efectuate pe hamsteri au dezvăluit că purtarea la scară largă a măştilor reduce transmiterea noului coronavirus, potrivit unei echipe de experţi din Hong Kong. (News.ro)

8. Germania se pregătește să aloce alte 100 miliarde euro pentru a combatele efectele în economie ale pandemiei. Pachetul vine după cel de lună trecută, când au fost alocate 156 miliarde euro. În total Germania ar putea aloca 1200 miliarde euro, 33% din PIB, pentru a susține economia. (Link)

9. Portugalia a înregistrat cel mai mare număr de vindecări de COVID-19, 814 persoane, cu o zi înainte de cea de-a doua etapă de relaxare a restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, care începe azi. (Profit.ro)

10. Un studiu din Coreea de Sud arată că nu a fost identificat nici un caz de infectare la cursurile de dans/exerciții care au implicat un număr de maxim 5 persoane. De asemenea, participanții la cursurile de pilates și yoga nu s-au infectat deși au folosit aceleași săli în care au fost infectați cei care au fost prezenți la cursuri cu o activitate fizica intensă, de genul fitness. (Link)

11. Chinezii de la Huami au anunțat dezvoltarea unei măști de protecție care folosește lumina ultravioletă pentru a dezinfecta filtrele. Procesul durează 10 minute și este folosit un port USB pentru activare. (TechCrunch)

12. Ministrul Sănătății din guvernul american a declarat că nu a văzut o creștere a numărului de cazuri în statele care activitatea a fost reluată. El a precizat însă că e prea devreme pentru a trage o concluzie. (Reuters)

13. Subsidiara de biotehnologie a British American Tobacco (BAT), Kentucky Bioprocessing (KBP), pregătește testarea pe oameni a unui vaccin pentru COVID-19, după ce testele pre-clinice au avut rezultate primițătoare. Vaccinul aflat în dezvoltare folosește o tehnologie de creștere rapidă a plantei de tutun. Testele pe oameni ar putea începe la finele lunii iunie. (Profit.ro)

14. Guvernatorul statului New York a făcut apel la populație să vină să se testeze, dacă prezintă simptome, deoarece sistemul nu este folosit la capacitatea maximă. (Link)

15. Apple va deschide 25 de magazine din Statele Unite în această săptămână. Compania a anunțat că va pune la dispoziția clienților măști de protecție, pentru cei care nu au dar vor să intre în magazine. (CNBC)

16. Peste 200 de cinematografe din SUA s-au redeschis în acest weekend. În lipsa premierelor, proprietarii au în plan să difuzeze blockbustere mai vechi, precum “Jaws” , “Back to the Future”, “Psycho” sau seria Harry Potter. (WSJ)

Fotografia dimineții – Regulile de distanțare socială respectate în Domino Park din Brooklyn, New York. Eduardo Muñoz/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Opt vaccinuri anti Covid-19 au ajuns în fază 3 a testărilor clinice, ultima înaintea aprobării – Cronica Știrilor Pozitive
Noile cazuri COVID-19 au scăzut în numere absolute în aproape toate țările în ultimele zile – Cronica Știrilor Pozitive
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău