Germania devine primul stat care este plătit să se împrumute pe 30 de ani – Cronica serii

1. Venitul net anual disponibil pe cap de locuitor a crescut cu 18% anul trecut, ajungând la 5.083 euro, de la 4.556 euro în 2017 și 4.181 euro în 2016. În articol găsiți detalii despre județele cu cea mai mare putere de cumpărare și despre cele cu cea mai mică putere de cumpărare. (Profit.ro)

2. Cinci state UE au fost de acord să primească migranți de pe nava ONG-ului spaniol Open Arms, au anunțat autoritățile UE. România nu se află între cele cinci țări deși zilele trecute Ministerul Afacerilor Externe anunțase ca vom primi 10 migranți. (Hotnews)

3. Germania a atras astăzi 824 milioane de euro printr-o emisiune de obligațiuni pe 30 de ani cu o dobândă de – 0,11%. Este pentru prima dată când un stat este plătit să se împrumute pe 30 de ani. (Profit.ro)

4. Justiţia australiană a confirmat azi, în apel, condamnarea la şase ani de închisoare a cardinalului George Pell. Fostul număr trei la Vatican a fost condamnat pentru viol şi agresiuni sexuale asupra a doi băieţi de cor, în anii ’90. Este cel mai înalt oficial al Vaticanului care va face închisoare pentru agresiuni sexuale asupra minorilor. (News.ro)

5. Chestorul Liviu Vasilescu a fost numit şef al Poliţiei Române, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă, la propunerea ministrului de Interne. (News.ro)

6. Intel a lansat ieri primul său procesor care utilizează inteligența artificială. (Profit.ro)

7. Numărul incendiilor de pădure în Brazilia a crescut cu 83% de la începutul anului 2019, comparativ cu anul precedent, în special în Amazonia, din cauza defrișărilor și a secetei. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Walmart a dat în judecată Tesla și cere autorităților să forțeze compania să își ia înapoi panourile solare vândute retailerului, după ce mai multe dintre ele au luat foc în șapte locații și altele au dat semne că au probleme. (Reuters)

8. Aproape 283.000 de mașini înmatriculate în București au norma de poluare Euro 3 și vor plăti vinietă pentru a putea circula în centrul orașului, dacă proiectul va fi aprobat. (Profit.ro)

9. Autorităţile din Arabia Saudită au început să aplice reforma anunţată la începutul lui august care le permite femeilor să obţină un paşaport şi să călătorească în strănătate fără permisiunea unui ”gardian” bărbat. (News.ro)

10. Biserica Mormonă a transmis un avertisment membrilor săi în care le reamintește că este interzis consumul de cafea indiferent cât de “fancy” este denumirea care se termină în “ccino”. (USAToday)

Fotografia serii – Aisberguri lângă Kulusuk, Groenlanda. Felipe Dana/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Niciun județ din Moldova, Oltenia sau Muntenia nu este pe primele locuri in topul național al vaccinării anti-Covid – Cronica serii
În jur de 1 milion de bugetari vor avea salariile majorate de la 1 august – Cronica serii
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău