Goldman Sachs estimează că euro va ajunge la peste 5 lei în următoarele 12 luni – Cronica serii

1. Goldman Sachs estimează că euro va ajunge la peste 5 lei în următoarele 12 luni. Motivele sunt deteriorarea fundamentelor economice și creșterile de salarii. (Profit.ro)

2. Cheltuielile cu sănătatea în România au fost echivalente cu 4,99% din Produsul Intern Brut în anul 2016, cel mai mic procent înregistrat în rândul statelor membre ale Uniunii Europene. (Profit.ro)

3. Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat că, până la ora 13.00, s-au înregistrat 20.040 de persoane care doresc să voteze prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale. Înscrierea alegătorilor pe portalul www.votstrainatate.ro ar putea fi prelungită până în 15 septembrie. (News.ro)

4. România a avut, în iulie, cea mai mare creștere anuală, 7,5%, comparativ cu iulie 2018, a comerțului cu amănuntul din Uniunea Europeană. (Profit.ro)

5. Carrie Lam, liderul de la Hong Kong, a anunţat retragea oficială a proiectului de lege privind extrădarea, care a provocat protestele din ultimele trei luni. (Reuters)

6. Pentagonul a anunțat oficial că va aloca 3,6 miliarde din alte proiecte de construcții militare pentru zidul cerut de președintele Trump la granița cu Mexic. (WashingtonPost)

7. NBA (The National Basketball Association) ia în considerare să lanseze un fond de investiții care să preia procente minoritare în echipele de baschet. (Bloomberg)

8. Din ce în ce mai multe persoane de peste 50 de ani își petrec timpul în jocurile video, iar unii dintre aceștia ajung chiar populari pe rețelele de video streaming, precum Twitch și YouTube. Unii dintre streamerii de succes au și peste 80 de ani. (NBC News)

9. Deși e utilizat de doar 180 de ani, „OK” este cel mai vorbit cuvânt de pe Pământ. (Quarz)

10. O femeie vegana din Australia și-a dat în judecata vecinii din cauza mirosurilor de carne și peste venite de la gratarele acestora. (TheGuardian)

Fotografia serii – Copii în prima zi de școală, Taiz, Yemen. Ahmad Al-Basha/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Guvernul Republicii Moldova, condus de Maia Sandu, a fost demis – Cronica serii
Klaus Iohannis: Va fi necesară prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună – Cronica serii
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău