Goldman Sachs şi-a redus estimarea privind creşterea economiei SUA în 2022 de la 4,2% la 3,8% – Cronica de Business

1. Creditele de consum au scăzut pe sold în octombrie, după o diminuare a volumului de noi împrumuturi acordate de bănci. Și soldul împrumuturilor pentru firme și-a temperat creșterea, după un an însă foarte bun. (Profit.ro)

2. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este momentul ca România să devină independentă energetic prin crearea unei companii naționale care „să producă și verde și nuclear și pe cărbuni și gaze”. Ciolacu este de părere că acest lucru s-ar putea întâmpla în 3-5 ani. (News.ro)

3. După cel mai mare plasament privat din istoria pieței AeRO, de 74,22 de milioane lei, furnizorul de soluții IT AROBS Transilvania își aduce acțiunile în ringul de tranzacționare începând de astăzi. (Profit.ro)

4. Goldman Sachs şi-a redus estimarea privind creşterea economiei SUA în 2022 de la 4,2% la 3,8%, din cauza incertitudinilor legate de varianta omicron a noului coronavirus. (News.ro)

5. Acțiunile SoftBank Group Corp au scăzut în această dimineață, pe bursa de la Tokyo, cu aproape 9% după informațiile negative venite de la două companii importante aflat în portofoliul grupului: gigantul chinez de transport auto Didi Global a început pregătirile pentru delistarea de pe bursa din New York, iar Comisia Federală de Comerț din SUA a cerut, în justiție, blocarea vânzării Arm Ltd. de către SoftBank către Nvidia Corp. (Bloomberg)

6. Restricţiile mai ferme împotriva Covid-19 introduse în Germania îndepărtează oamenii de magazine, iar vânzările au scăzut, într-o perioadă de obicei aglomerată, înainte de Crăciun, a afirmat dumunică asociaţia retailerilor germani. (News.ro)

7. Arabia Saudită a anunțat creșterea prețului pentru petrolul livrat clienților din Asia și Statele Unite. Anunțul vine după ce OPEC + Rusia au anunțat că își vor crește producția zilnică pentru a acoperi cererea în creștere. (Bloomberg)

8. Alibaba Group Holding a anunțat că își va reorganiza afacerile internaționale și interne de comerț electronic și își va înlocui directorul financiar. Grupul va forma două noi unități, una pentru ecommerce-ul internațional și una pentru ecommerce-ul din China. Alibaba a pierdut $500 de miliarde din capitalizare, comparativ cu vârful înregistrat în urmă cu câțiva ani. (Reuters)

9. Acțiunile dezvoltatorului imobiliar chinez Evergrande au scăzut la minimul ultimilor 11 ani după ce compania a anunțat că nu este sigură că va putea să-și plătească dobânzile și împrumuturile. (Reuters)

10. Prețul Bitcoinului s-a stabilizat la ~ $48.000 după scăderea de vineri și sâmbătă, când cotația pentru cea mai cunoscută cryptomoneda a scăzut de la $57.000 la $43.000. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Profitul net al OMV Petrom a crescut de peste 5 ori în primele 9 luni ale anului – Cronica de Business
Vânzările de diamante sunt în scădere, Jamie Oliver în colaps, iar CEZ iese din România – Cronica de Business
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău