Google a cumpărat compania de soluții cloud pentru enterprise Elastifile – Cronica de Tehnologie

1. Jumătate din proiectele de inteligență artificială eșuează în cazul unui sfert din companiile care le dezvoltă, conform unui studiu IDC. Principalele probleme sunt, conform firmelor, costurile ridicate și lipsa personalului calificat. (VentureBeat)

2. Google a cumpărat compania de soluții cloud pentru enterprise Elastifile. Prețul tranzacției nu a fost anunțat, însă analiștii cred că Google a plătit aproximativ $200 milioane. (VentureBeat)

3. Apple a început promoțiile back-to-school pentru laptopurile sale. Un MacBook Air poate fi cumpărat cu $999, în vreme ce prețurile pentru MacBook Pro de 13 inch încep de la $1,199. (Apple)

4. YouTube este disponibil, din nou, pe dispozitivele Fire TV, iar Prime Video are suport oficial din partea Chromecast. Cele două lansări se produc ca urmare a “împăcării” dintre Amazon și Google, care au declanșat ostilitățile reciproce în urmă cu mai bine de un an și jumătate. (The Verge)

5. O vulnerabilitate gravă a fost descoperită în Zoom, aplicația de conferințe video pentru Mac. Aceasta facilitează unui site activarea camerei video fără permisiunea utilizatorului. Zoom este folosit în prezent de aproximativ 750.000 de companii. (Medium)

6. Uber a lansat serviciul Comfort în 43 de orașe și state din America. Pentru un preț mai mare cu între 20% și 40%, utilizatorul pot folosi funcția Quiet Ride, care-i indică șoferului că acesta vrea să fie liniște în mașină. (TechCrunch)

7. Spotify lansează o aplicație de doar 10 MB dedicată celor care dețin telefoane cu spațiu mai mic de stocare și au abonamente limitate de date. Spotify Lite permite utilizatorului, printre altele, să seteze o limită de trafic. (Profit.ro)

8. SQL Server 2008 și 2008R2 au ajuns la finalul perioadei în care beneficiau de suport extins. Microsoft profită de această ocazie și-și încurajează clienții să treacă la Azure SQL Database, versiunea cloud compatibilă cu SQL Server. (ZDNet)

9. Cisco cumpără Acacia pentru $2.6 miliarde. Acacia dezvoltă sisteme și cipuri care transformă semnalul optic în date electronice, tehnologie care va putea fi folosită de Cisco pentru a crește vitezele de transfer în rețelele de comunicații și centrele de date. (Bloomberg)

10. Aviația americană va avea la dispoziție o nouă dronă elicopter, MQ-8C Fire Scout, care folosește un radar performant, are o autonomie de 12 ore și poate transporta încărcături de până la 318 kg. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a eliminat alte 70 de extensii pentru Chrome din magazinul oficial pentru distribuție de malware – Cronică de Tehnologie
Samsung va lansa următoarea serie de flagship-uri Galaxy S în luna ianuarie – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău