Google a integrat Meet cu Gmail pentru utilizatorii de business și cei din educație – Cronica de Tehnologie

1. Verizon a cumpărat Blue Jeans Network, o companie care oferă servicii de conferințe video pentru firme și este văzută ca un rival pentru Zoom. Tranzacția ar fi valorat sub $500 milioane. (WSJ)

2. Apple lucrează la mai multe perechi de căști wireless over-ear, cu bandă de susținere și capace interschimbabile. Cel puțin unul din produsele care vor avea un look retro va fi premium, acoperit cu un material care imită pielea. (Bloomberg)

3. macOS 10.15.5 va introduce un nou sistem de gestionare a bateriei pentru MacBook-urile cu Thunderbolt 3. Conform Apple, acesta va reduce rata de îmbătrânire chimică, prelungindu-se astfel durata de viață a bateriei. (SixColors)

4. Facebook dă înapoi în ceea ce privește moneda virtuală Libra, mulțumindu-se acum cu o rețea de plată ce funcționează cu monede virtuale care reprezintă valutele țărilor. (NYTimes)

5. Google a integrat Meet cu Gmail pentru utilizatorii de business și cei din educație. Serviciul de conferințe video primește și o serie de facilități noi, printre care un layout asemănător celui folosit de Zoom, îmbunătățirea calității video în condiții de iluminare slabă și un sistem de filtrare a zgomotului. (Reuters)

6. Facebook va avertiza utilizatorii care au dat like, share sau au comentat la postări care conțin informații false despre COVID-19 și-i va direcționa pe aceștia către site-ul Organizației Mondiale a Sănătății. (Facebook)

7. Facebook renunță la ideea organizării unor evenimente locale în locul conferinței F8 de anul acesta și nu va mai organiza evenimente fizice cu mai mult de 50 de persoane până în iunie 2021. (Cnet)

8. GoPro disponibilizează 200 de angajați, adică aproximativ 20% din forța de muncă, anticipând venituri la jumătate în Q1 față de anul trecut. Compania încearcă să economisească în jur de $100 milioane trecând la un model de business direct-to-consumer. (Engadget)

9. Sony va limita producția de PlayStation 5 la 5-6 milioane de unități până la finalul anului fiscal. Din cauza prețului mai mare la care consola va ieși pe piață, ca urmare a specificațiilor tehnice pretențioase, Sony se așteaptă la o cerere redusă. (Bloomberg)

10. Un nou regulament pentru aplicațiile din Play Store va intra în vigoare din 16 iunie. Google încearcă să oprească escrocheriile cu subscripții, impunând o informare clară a utilizatorilor privind perioadele de testare și includerea unor funcții vizibile de anulare a abonamentelor. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Chinezii de la Geely (Volvo, Lotus) investesc în Volocopter, compania care vrea să lanseze taxiuri zburătoare – Cronică de Tehnologie
Două exploit-uri care sunt folosite în mod activ de hackeri au fost descoperite în iOS – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău