Hackerii au furat 780GB de date proprietate a publisherului de jocuri Electronic Arts – Cronica de Tehnologie

1. Huawei vrea să dezvolte mașini complet autonome până în 2025. Automobilele autonome reprezintă unul din principalele noi focusuri ale celui mai mare producător de echipamente de telecomunicații, după ce interdicțiile americane i-au afectat grav afacerile cu smartphone-uri. (Reuters)

2. Hackerii au furat 780GB de date proprietate a publisherului de jocuri Electronic Arts, după ce au dobândit acces la rețeaua companiei. Aceștia au copiat codul sursă al jocului FIFA 21 și al motorului grafic Frostbite. EA a confirmat incidentul, după ce hackerii au postat dovezi pe un forum, dar spune că datele utilizatorilor sunt în siguranță. (Profit.ro)

3. Comisia pentru protecția datelor din Luxemburg propune amendarea Amazon cu $425 de milioane, pentru încălcarea normelor comunitare de protecție a datelor. Dacă se va concretiza, va fi cea mai mare amendă aplicată pentru GDPR. (WSJ)

4. Apple testează un nou sistem de autentificare, ce folosește elemente biometrice în locul parolelor. Parte a iCloud Keychains, noile passkeys folosesc FaceID și Touch ID pentru autentificarea utilizatorilor. În niciun moment utilizatorul nu trebuie să folosească vreo parolă în proces. (Cnet)

5. Samsung a prezentat un nou senzor de imagine pentru camerele foto de smartphone-uri, cu o dimensiune de 0.64μm și 50MP rezoluție. ISOCELL JN1, care se află deja în procesul de producție în masă, va putea fi folosit pe modulele tele și ultrawide. (The Verge)

6. Apple a angajat un fost executiv BMW să lucreze la mașina autonomă pe care o dezvoltă în prezent. Ulrich Kranz a contribuit la dezvoltarea modelelor BMW i3 și i8, fiind și co-fondatorul startup-ului de automobile electrice Canoo. (Bloomberg)

7. SUA au sechestrat platforma de vânzare a datelor de logare furate, SlilPP, în urma unei operațiuni la care au mai contribuit România, Olanda și Germania. SlilPP funcționa încă din 2012 pe mai multe domenii ale internetului public și de pe dark web, permițând oricui să-și creeze un cont și să cumpere sau să vândă date de logare furate. (The Record)

8. Microsoft va lansa o aplicație de smart TV pentru abonații Xbox Game Pass, într-o încercare de extindere a disponibilități serviciului pe bază de subscripție și pe alte dispozitive, dincolo de console și PC-uri. Compania americană va lansa în curând și un stick de streaming pentru jocurile disponibile în cadrul xCloud. (Protocol)

9. Google va modifica algoritmului motorului său de căutare, cu scopul de a opri (sau măcar limita) șantajul făcut de anumite site-uri, care promit eliminarea conținutului scandalos sau defăimător, ce apare sus în Google la căutarea după numele persoanelor. Google, care deține peste 90% din piața motoarelor de căutare, spune că nu se așteaptă ca soluția sa să fie perfectă, însă speră la un impact important. (NYTimes)

10. Un singur grup de hackeri, cu origini în Europa de Est și legături cu serviciile de securitate rusești, au atacat cu ransomware cel puțin 235 de spitale din SUA, din 2018 până în prezent. Doar anul trecut se estimează că aceștia au câștigat din recompense cel puțin $100 de milioane. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
iOS 13 poate fi instalat pe modelele de iPhone compatibile – Cronica de Tehnologie
Poliția franceză va putea să urmărească de la distanță telefoanele suspecților – Cronica de Tehnologie