Google a suspendat un angajat care susținea că un bot de chat bazat pe AI a devenit conștient de sine – Cronica de Tehnologie

1. Google a suspendat un angajat care susținea că un bot de chat bazat pe AI a devenit conștient de sine. Blake Lemoine, unul din inginerii Google, a spus că un model lingvistic LaMDA (folosit de un chatbot pentru a simula dialogul) este o persoană, care are drepturi și ar putea avea și suflet. (WSJ)

2. Apple a făcut, în sfârșit, modificările cerute de autoritățile olandeze în cazul plăților cu sisteme terțe pentru aplicațiile matrimoniale. Compania americană face o reducere de 3% (din 30% sau 15%) comisionului perceput sistemelor terțe de plată, renunță la anumite condiții stricte (99,9% uptime și 300ms timp de răspuns), permite atât plăți în aplicații, cât și externe și schimbă textul afișat dintr-unul care încerca să sperie utilizatorii care aleg sistemele terțe de plată într-unul neutru și obiectiv. (Profit.ro)

3. Administrația Aviatică Federală a SUA va anunța astăzi dacă Starship, cea mai puternică rachetă dezvoltată vreodată, va putea sau nu să zboare. Autoritatea va face publică astăzi o decizie după mai multe luni în care a evaluat facilitățile SpaceX din Boca Chica. (Digital Trends)

4. Pe lângă rapoartele de credit și scorurile FICO, Apple va apela și la alte informații pe care le are la îndemână în cazul serviciului Apple Pay Later. Pentru verificarea identității și prevenirea fraudelor, va fi folosit Apple ID, indicatorul unic generat de dispozitivele companiei. (WSJ)

5. Imagini și filmări cu ceea ce pare a fi Galaxy Z Flip 4 au apărut online. Dacă acestea sunt veritabile, următorul smartphone pliabil al companiei coreene va semăna foarte mult cu modelul anterior, însă, va avea o cută mai mică și mai puțin vizibilă. (9to5Google)

6. Aplicația de chat dezvoltată de Amazon, Wickr Me, facilitează transferul unui mare număr de imagini cu copii abuzați sexual, avertizează experții. Aceeași experți acuză gigantul american că nu a implementat nici cele mai banale măsuri de securitate, care să împiedice partajarea acestor imagini. (NBC News)

7. Două dintre politicile Apple – interzicerea streaming-ului de jocuri și impunerea WebKit pentru browser-ele web – au fost declarate anticoncurențiale în Marea Britanie. Cele două concluzii fac parte dintr-o investigație mai amplă, care se află în curs de desfășurare. De o investigație similară este vizat și Google. (News.ro)

8. TBD, compania de Bitcoin a lui Jack Dorsey, pregătește lansarea unei platforme „Web 5”. Una dintre caracteristicile acesteia va fi un sistem descentralizat de identitate și stocare de date pentru aplicații, care promite securizarea și simplificarea folosirii datelor personale. (The Block)

9. Cărțile audio reprezintă noul focus al Spotify, după podcast-uri. Compania le-a transmis acest lucru investitorilor și așteaptă finalizarea achiziției Findaway, o platformă pentru audiobooks. Achiziția a fost anunțată anul trecut, însă, aceasta este încă analizată de autoritățile pentru concurență. (Profit.ro)

10. Overwatch 2 va fi lansat pe 4 octombrie în mod „early access” și, într-o schimbare fundamentală față de versiunea anterioară, va fi gratuit. Acesta va fi disponibil pe PC, Xbox Series X / S, Xbox One, PS5, PS4 și Nintendo Switch. Totodată, Activision Blizzard a anunțat că Diablo IV va fi lansat anul viitor. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Fiscul american renunță la identificarea contribuabililor prin scanare facială – Cronică de Tehnologie
Walmart decide să nu mai folosească roboți pentru scanarea produselor de la raft – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău