Google cumpără un producător de ecrane MicroLED – Cronica de Tehnologie

1. Binance a primit licență de funcționare în Franța, care devine prima țară europeană importantă în care poate opera cel mai important serviciu de schimb pentru crypto din lume. Este o victorie importantă pentru Binance, care a fost respinsă în mai multe țări anul trecut, inclusiv în UK și Italia. (CNBC)

2. Google cumpără Raxium, un producător de ecrane MicroLED care se laudă cu o eficiență energetică de cinci ori mai mare decât standardul anterior. Tehnologia ar putea fi folosită de Google pentru a dezvolta căști de AR și VR mai bune și mai ieftine. (The Verge)

3. Samsung a prezentat un nou card de memorie microSD Pro Endurance. Producătorul coreean spune că versiunea de 256GB poate fi folosită pentru a înregistra în continuu vreme de 16 ani pe o cameră de bord. Cardul are viteze de până la 100MB/s la citire și 30MB/s la scriere. (Engadget)

4. Google spune că a eliminat anul trecut 3,4 miliarde de reclame și 5,6 milioane de conturi de advertising. Rezultatele vin după ce compania a implementat noi măsuri de prevenire a conținutului nepotrivit și a produselor periculoase în reclame, pe un sistem bazat pe suspendarea contului după trei încălcări a politicilor. (Cnet)

5. TikTok anunță un program prin care va împărți veniturile din reclamele afișate lângă filmări cu creatorii de conținut. Doar 4% dintre cele mai populare clipuri vor intra în program, cu condiția ca autorul să aibă peste 100.000 de urmăritori. Veniturile vor fi împărțite 50/50. (Profit.ro)

6. Porsche investește $100 de milioane în Group14, în cadrul unei runde cu investiții totale de $400 de milioane. Group14 a creat o pulbere de siliciu-carbon care poate înlocui sau mări anozii de grafit din bateriile litiu-siliciu. (TechCrunch)

7. Facebook vrea să reducă numărul angajărilor, după ce a estimat că veniturile vor scădea YoY în Q2. Au fost deja întrerupte angajările entry-level, în vreme ce angajările pentru poziții mid-level sau senior vor fi reduse sau chiar oprite. (CNBC)

8. SafeGraph spune că va înceta să vândă datele de localizare ale persoanelor care vizitează centrele Planned Parenthood, după ce o investigație a arătat că vinde informațiile geografice ale celor care vizitează, printre altele, centrele de avort. Compana spune că vrea să evite orice abuz. (Vice)

9. Sonos va lansa un asistent virtual pentru platforma audio a companiei pe 1 iunie. Acesta va putea fi folosit în SUA pentru muzica redată cu Apple Music, Amazon Music, Pandora, Deezer și Sonos Radio. (The Verge)

10. The New York Times a câștigat zeci de milioane de utilizatori în primul trimestru al anului. Creșterea s-ar datora, în primul rând, celor care au intrat să joace Wordle, despre care publisherul spune că au ajuns să încerce și alte jocuri. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
YouTube a anuntat că a plătit peste $3 miliarde anul trecut industriei muzicale – Cronica de Tehnologie
Google lansează mai multe instrumente pentru dezvoltatorii de aplicații pentru Android TV – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău