Google plătește $60 de milioane pe an pentru a avea acces la datele Reddit – Cronica de Tehnologie

1. Google a dezactivat temporar funcția prin care modelul lingvistic Gemini genera imagini care conțin oameni. Decizia vine după ce acesta a generat numeroase imagini inexacte din punct de vedere istoric legat de rasa personajelor. (News.ro)

2. Google plătește $60 de milioane pe an pentru a avea acces la datele Reddit. Pe lângă antrenarea modelelor lingvistice, gigantul american va dezvolta și modalități prin care să facă mai ușor de accesat conținutul Reddit – în contextul în care unii utilizatori folosesc Google Search doar pentru a căuta pe Reddit. (Profit.ro)

3. Serviciile AT&T au fost indisponibile vreme de mai bine de 10 ore în mare parte a Statelor Unite. Operatorul spune că problema a venit de la o eroare în procesul de extindere a rețelei, dar asta nu a împiedicat FTC să declanșeze o investigație. (Reuters)

4. Eforturile ofensive globale ale Chinei în spațiul cibernetic sunt relevate în peste 570 de documente secrete scurse de o sursă necunoscută. Postate pe GitHub, documentele includ detalii despre planurile armatei și spionajului chinez de atacare a spațiilor cibernetice ale mai multor guverne și companii. (Washington Post)

5. Samsung va lansa luna viitoare One UI 6.1 pentru smartphone-urile din seriile Galaxy S23, Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 5 și seria de tablete Galaxy Tab S9. Printre noile facilități pe care utilizatorii acestor dispozitive le vor primi se numără cele de inteligență artificială lansate recent pe Galaxy S24. (9to5Google)

6. Crawler-ul folosit de OpenAI pentru colectarea informațiilor a fost blocat de 48% dintre cele mai populare site-uri de știri din 10 țări, inclusiv SUA și Marea Britanie. 24% dintre site-urile mari de știri blochează deja și crawler-ul Google de AI. (Reuters Institute)

7. Nigeria blochează accesul la unele dintre cele mai mari servicii de schimb crypto, inclusiv Binance și Coinbase. Guvernul încearcă să combată speculațiile valutare, în contextul în care moneda țării scade la minime record. (FT)

8. Instagram extinde accesul la instrumentul care conectează creatorii și brandurile în scopul realizării parteneriatelor plătite. După lansarea în Statele Unite din 2022, aceasta poate fi folosită acum și în țări precum Canada, Australia, Noua Zeelandă, Marea Britanie, Japonia, India și Brazilia. (TechCrunch)

9. Substack trece de 3 milioane de abonați, după ce ajunsese la 2 milioane de abonați în urmă cu an. Compania spune că un rol important în creștere l-a avut funcția de recomandări, pe care o va extinde să includă mai multe newslettere. (Axios)

10. Meta spune că nu va trebui să plătească pentru știrile postate voluntar pe platformele sale, conform unei noi legi din Indonezia. Legea a fost semnată recent de Președintele țării și va intra în vigoare peste șase luni. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft va lansa Surface Duo, un smartphone pliabil cu Android – Cronica de Tehnologie
Toate noutățile prezentate de Apple la evenimentul de ieri – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău