Google și Janelia Research Campus au realizat cea mai detaliată hartă 3D a conexiunilor unui creier – Cronica de Tehnologie

1. Google și Janelia Research Campus au realizat cea mai detaliată hartă 3D a conexiunilor unui creier făcută vreodată. Imaginea de mare rezoluție cuprinde 25.000 de neuroni din cei 100.000 de neuroni care compun creierul unei musculițe de oțet și peste 20 de milioane de sinapse. (Janelia Research Campus)

2. Împreună cu Stanford University și Indian Institute of Technology, Adobe lucrează la un instrument bazat pe inteligența artificială, care facilitează probarea virtuală a hainelor. SeiveNet, cum a fost numit, nu este primul experiment de acest fel, însă creatorii săi cred că va fi mai ușor de implementat în site-uri și aplicații de comerț electronic decât alte soluții. (VentureBeat)

3. Finanțarea startup-urilor din zona inteligenței artificiale a atins cel mai înalt nivel anul trecut, ajungând la $26.6 miliarde pentru mai mult de 2.200 de acorduri. În 2018 erau realizate 1.900 de înțelegeri, în valoare totală de $22.1 miliarde. (VentureBeat)

4. Primul smartphone pliabil Motorola, care poartă celebrul brand Razr, va intra pe piață pe 6 februarie. Din 26 februarie pot fi realizate și precomenzi. Noul Razr, va costa în Europa aproximativ €1.600. (Profit.ro)

5. Cinci vulnerabilități diferite din Safari au permis urmărirea utilizatorilor, spun experții Google care le-au descoperit și au anunțat Apple încă din august anul trecut. Toate cele 5 afectau Intelligent Tracking Prevention, un instrument care are exact rolul de a proteja intimitatea utilizatorilor. Apple a reparat problemele luna trecută. (FT)

6. Un studiu academic având la bază 11.430 de aplicații de Android, a scos la iveală afirmații contradictorii în ceea ce privește politica de colectare a datelor în cazul a 1.618 (14,2%) din aplicațiile verificate. (ZDNet)

7. Amazon Music are 55 milioane de utilizatori la toate cele 6 planuri diferite pe care le oferă, inclusiv cel gratuit. Majoritatea acestora, susține Amazon, sunt plătitori. Liderul pieței este Spotify, cu 248 milioane utilizatori (113 milioane plătitori), urmat de Apple Music, care la ultimul anunț oficial, din vara anului trecut, avea 60 milioane de utilizatori. (FT)

8. Fortnite devine sport oficial în liceele și facultățile din Statele Unite, în urma unui parteneriat încheiat de producătorul Epic Games cu PlayVS, un startup din Los Angeles care își propune să extindă competițiile de esports în școli. (TechCrunch)

9. Stratolaunch Systems, compania aeronautică înființată de co-fondatorul Microsoft Paul Allen, va investi în cercetări hipersonice, inclusiv cu scopul de a dezvolta vehicule supersonice. Compania are în lucru două avioane de mari dimensiuni, care ar urma să atingă viteze Mach 6 respectiv Mach 10. (SpaceNews)

10. Donald Trump îl consideră pe Elon Musk unul dintre cele mai mari genii, comparându-l cu Thomas Edison. Președintele Statelor Unite spune că Musk nu face doar mașini bune, ci și rachete foarte bune. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
37% dintre administratorii rețelelor se tem cel mai mult, în ceea ce privește securitatea, de vulnerabilitățile aplicațiilor folosite – Cronica de Tehnologie
Șeful Snap consideră că planurile Meta legate de metavers sunt teoretice și ambigue – Cronică de Tehnologie