Guvernul a ajuns cu împrumuturile, pentru primele opt luni din an, la 133,5 miliarde de lei/27 miliarde de euro – Cronica serii

1. NATO nu are niciun indiciu că resturile de drone găsite pe teritoriul României au fost cauzate de un atac intenţionat lansat de Moscova împotriva României, a declarat joi şeful alianţei, Jens Stoltenberg. (News.ro)

2. Guvernul a ajuns cu împrumuturile, pentru primele opt luni din an, la 133,5 miliarde de lei (27 miliarde de euro), după ce în august a mai împrumutat 9,9 miliarde de lei, inclusiv 3,78 miliarde de lei de la populație. (Profit.ro)

3. Petrom a fost cel mai important furnizor de benzină de import al Ucrainei, în luna august. (Economica)

4. Gradul de umplere a depozitelor de gaze din România a depășit joi ținta 90% asumată de Uniunea Europeană pentru data de 1 noiembrie. Însă, chiar și așa, România va avea nevoie de importuri în perioadele geroase, întrucât capacitatea de extracție a gazelor din depozite este limitată. (Hotnews)

5. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat deschiderea circulației pe podul Doamna Ghica și a precizat că, atunci când Primăria plătește, sunt firme în România care se țin de cuvânt. (News.ro)

Din Cronica de Tehnologie: În următorii doi ani, Pentagonul vrea să construiască o amplă flotă bazată pe inteligența artificială, care să includă sisteme autonome de navigație și drone. Viitoarea flotă este gândită pentru a contra amenințările venite partea Chinei și a altor adversari. (WSJ)

6. Grupul de state împotriva corupţiei (GRECO) din cadrul Consiliului Europei cere într-un raport ameliorarea sistemelor anticorupţie din România. Potrivit GRECO, guvernul dă prea multe ordonanțe de urgență, în vreme ce autoritățile sunt prea puțin transparente cu informaţiile de interes public. (Digi24)

7. Militari din România și Statele Unite ale Americii vor desfășura exerciții comune „Rapid Trident” în Republica Moldova, în perioada 10-22 septembrie, a informat serviciul de presă al Ministerului Apărării al Republicii Moldova. (G4Media)

8. Vicepreşedintele american Kamala Harris, premierul chinez Li Qiang şi şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, participă joi la Summitul Asiei de Est (ASEAN), unde liderul indonezian, care este gazdă, a avertizat asupra rivalităţilor tot mai mari dintre puteri. (News.ro)

9. O explozie cosmică gigantică, rară şi impresionantă în același timp, care eclipsează cele mai multe supernove din Univers, a fost observată de cercetătorii de la Universitatea Queen’s, Irlanda de Nord. (Digi24)

10. Doar 22 de miliardari în crypto există în prezent, dintre care numai șase își țin banii în bitcoin. 182 de oameni au peste $100 de milioane, iar 88.200 de persoane (mai puțin de 1% din toți utilizatorii) dețin peste $1 milion în crypto. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Știrile pozitive ale anului 2019. Aprilie
Cronica serii – Guvernul a mai împrumutat 423 milioane euro
Un comentariu
  • LevSt.
    sept. 7,2023 la 2023-09-07T23:03:14+03:000000001430202309

    „… resturi de drona…”hannis: Nicio dronă nu a ajuns pe teritoriul României. Am avut atacuri la 800 m de graniță
    Redactia | 05.09.2023(…)___–-___ asta ieri, cand era kkt pe el, pentru ca daca recunoaste trebuie sa actioneze cumva, sau sa fuga in Austria…/// Aseara:”Dronă căzută în România: După ce au infirmat vehement, autoritățile de la noi se văd nevoite să confirme.(…)///Azi:” …situatie inadmisibila…”___–-____dulapul sibian, bufon si fanfaron, ca deobicei! Daca situatia este „inadmisibila”, trebuie sa riposteze, nu? Dar nu o va face, de fapt ei merg pe cliseul cu „incident” si nu agresiune,probabil ca o bomba atomica peste bucuresti ar fi tratata la fel, agresorul va zice” pardon, am facut o greseala”, iar iohan ar raspunde „Intelegem, dar sa nu se mai repete”…In acest caz-de sus- iohan trebuia sa ordone evacuarea pe cel putin un km , in raza si toate directiile nationale, si sa comaseze in zona dispozitive si echipamente de depistare si interceptare a acestor drone, sau orice …dar -VAI!- comandantul suprem nici nu stia, sau nu recunoaste ca a stiut de atac, practic el a pus si mentine sub stare de pericol, mai toata populatia din acea zona si -cred- nu numai…///
    -II-Sabina Fati:…MApN in hibernare…” pe seful statului…”____––____In primul rand ” cum e turcul, e si pistolulu”, adica „cum e sasul e si talvul”, oricum a aminti de ‘rusine” la iohanis,un traseist politic ” de exceptie”, este pierdere de timp, iar despre acest meapene, nu este in hibernare ci este paralizat complet, insa DOAR in tara, altfe, ZECI SI ZECI DE GENERALI si alti ofiteri de grad inalt, sunt extrem de activi-in civil- prin Monaco, Insulele Baleare, etc., etc., unii(pensionarii) nu au mai dat prin tara chiar si de peste un an, iar cu perspectiva conflictului la granita, nici nu gandesc ca se vor mai intoarce vreodata, in Romania (Desi nu putem absolutiza, stim ca exista „Vitejii de dupa razboi”!!!)///- -2-informatiile circula chiar cu viteza gandului, se pare ca se stie( la nivele mari) ca, cateva zeci bune de grade inalte( din armata) , pensionati( special, desigur, minim zece mii/luna!) chiar nu au mai dat prin tara de cel putin un an,ceace NU SE exista in realelele democratii, niciun ofiter din USA, Anglia, etc., nu ar indrazni sa stea in afara tarii mai mult de o luna ( si nici macar anual), tocmai pentru ca ar fi considerat tradator de tara, datoria cadrelor militare este sa fie permanent in tara, ca -si pensionate- sa poate fi f. urgent mobilizate, macar si ca , consilieri locali…Asta nu este valid -insa- si pentru Romania, marele bandit iohanis are toate schemele in derulare, pentru devalizarea si distrugerea tarii…Daca ceilalti membri ai CSAT-ului sau parlamentul, sau oricine, are puterea(si vointa) sa convoce acest CSAT, atunci trebuie convocat si 2 puncte(pe ordinea de zi) trebuie sa fie prioritare, interzicerea accesului lui iohanis in acest forum si in/pe orice proprietate guvernamentala , practic scoaterea sa in afara legii, ca inalt tradator de tara si2), emiterea unei hotarari ca orice asa-zis ofiter(pensionat) de orice speta, trebuie sa fie in tara cand primeste pensia, veti nota ca multi renunta si la pensie, de frica eventualei intinderi a razboiului din Ukraina…Cer ( ca ex. , d-nei Emilia Sercan, lui C. Drula), sa ceara ministerului apararii(cica nationale!) sa faca o lista cu asa-zisii inalti ofiteri, pensionari, plecati de luni din tara, ei stiu, iohanis si ciolacu stiu, dar ei sunt cei care admit(si incita) la distrugerea statului roman, prin orice schema, mai ales cele legalizate(de ei) si cu spoieli democratice, ex. ” ce, daca este pensionar, n-are voie sa traiasca unde vrea si sa-si cheltuie banii cum vrea?” Aparent „da”, numai ca acesti paraziti nu cheltuie banii lor, ei nu au muncit nicio zi , au fost permanent paraziti si lingai ai politicului, practic talhari de drumul mare, „legalizati” si sustinuti de iohan si mafiile sale, cu care vor reusi ceace nici turcii nu au reusit, anuma sa distruga pana la desfiintare, Romania…

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău