Apple, amendată cu €1,1 miliarde în Franța- Cronica de Business

1. Grupul azer Red Circle, al cărui control a fost preluat de Yusif Azizov de la Umid Abuzarli – fostul coordonator al organizației de tineret a partidului de guvernământ din Azerbaidjan, a fost autorizat să construiască un ansamblu rezidențial cu 138 de apartamente în apropierea cartierului ANL Henri Coandă și a complexului Sere Pipera din nordul Bucureștiului. (Profit.ro)

2. Apple a fost amendată cu €1,1 miliarde în Franța, fiind acuzată de practici anti-concurențiale. (Hotnews.ro)

3. Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, fondatorul companiei, renunță la Consiliul de administrație al Globalworth cu efect imediat, dar va rămâne funcția de director general. Dimitris Raptis, actualul șef de investiții și director general adjunct, a fost numit co-CEO alături de Papalekas, păstrându-și rolul de șef de investiții. Raptis va rămâne în Consiliul de administrație al Globalworth și va acționa ca principalul punct de comunicare între consiliu și conducerea executivă. (Profit.ro)

4. Compania de transport a capitalei britanice-Transport for London-așteaptă o scădere de £500 milioane a veniturilor din încasări, ca urmare a pandemiei de coronavirus. (Sky News)

5. China a dezvăluit luni o serie de indicatori sumbri în ianuarie şi februarie, pe fondul pandemiei de covid-19 – producţia industrială s-a contractat pentru prima oară în aproape 30 de ani, iar vânzările en detail s-au prăbuşit. (News.ro)

Bonus:

6. Companiile aeriene au cerut de $50 miliarde în împrumuturi și granturi de la guvernul american pentru a supraviețui actualei crize. (Financial Times)

7. Piața locală de factoring s-a menținut anul trecut la 5 miliarde euro, reprezentând aproximativ același nivel ca în anul precedent, cu o ușoară scădere, un rezultat de stabilizare apreciat ca unul pozitiv, peste aștepările jucătorilor din piață. (Profit.ro)

8. Amazon va angaja 100.000 de persoane pentru a face față creșterii de comenzi online ca urmare a pandemiei de coronavirus. (Reuters)

9. PwC Business Recovery Services (PwC BRS), divizia de restructurare a PwC România, anunţă finalizarea vânzării terenului de 9 hectare din Bucureşti al Bel Rom Nouă, firmă aflată în faliment, către societatea SIFI BH Retail controlată de SIF Banat Crişana. Valoarea tranzacţiei s-a ridicat la €18,5 milioane. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
KFC va printa 3D chicken nuggets – Cronica de business
Accor ar putea fuziona cu Intercontinental – Cronica de Business