Guvernul contestă la Curtea Constituțională moţiunea de cenzură iniţiată de PSD – Cronica serii

1. Guvernul a depus azi, la Curtea Constituţională, sesizarea referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională Guvern-Parlament în legătură cu moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi prezentată deja în Parlament în urmă cu o zi. Şeful Cancelariei premierului Ionel Dancă a cerut PSD să aştepte decizia Curţii înainte de a stabili data votului la moţiune. (News.ro)

2. Ministerul Finanțelor a împrumutat 500 de milioane de lei pe 5 ani printr-o emisiune de obligațiuni. Cererea din partea investitorilor nu a fost ridicată, cu un volum al subscrierilor de sub 700 de milioane de lei la un prospect de 500 de milioane de lei. Randamentul mediu de 3,73% pe an este apropiat de cel al emisiunii cu aceeași scadență ținută în urmă cu o lună (3,79%). (Profit.ro)

3. Fostul ministru al Culturii Daniel Breaz a demisionat azi din PSD, cu o zi înaintea Congresului extraordinar al partidului. Breaz a declarat că prezentul i-a înfăţişat un PSD slab, incoerent, fără strop de logică în decizii, un leadership haotic, iar el nu mai poate accepta să facă parte dintr-un partid lipsit de identitate. În opinia sa, partidul are nevoie de un suflu nou, de direcţie, de strategii coerente, iar acestea nu vor prinde contur cu leadershipul actual. (News.ro)

Una din Cronica de Divertisment: Astăzi are loc premiera ultimului sezon al serialului “Lucifer” pe platforma de streaming Netflix. Pentru început, Netflix va transmite doar primele 8 episoade, în timp ce ultimele 8 episoade ale serialului vor apărea la o dată ce va fi comunicată ulterior. (Trailer)

4. PNL a racolat la Iași un primar PSD condamnat luna trecută la închisoare, în primă instanță, pentru fraude cu fonduri europene. Ministrul Mediului, Costel Alexe, își face campanie pentru șefia Consiliului Județean pe afiș cu primarul cu probleme penale. (G4Media)

5. Președintele Trump a amenințat companiile americane, care vor refuza să readucă în SUA producția și locurile de muncă din străinătate, cu tarife suplimentare, în cazul în care va câștiga un nou mandat. (Bloomberg)

6. Lucian Romaşcanu a fost suspendat din funcţia de purtător de cuvânt al PSD, la fel şi angajata biroului de presă al partidului care apare în inregistrarea în care Romaşcanu foloseşte un limbaj licenţios, a declarat Marcel Ciolacu. Purtătorul de cuvânt al PSD Lucian Romaşcanu şi-a cerut public scuze, după ce a fost înregistrat folosind un limbaj vulgar înaintea conferinţei de presă pe care a susţinut-o la sediul PSD, neştiind că microfoanele lavalierei sunt pornite. (News.ro)

Una din Cronica Stirilor Pozitive: Vaccinul anti Covid-19 dezvoltat de Pfizer și BioNTech ar putea fi aprobat în SUA în octombrie. (Fortune)

7. Vânzarea caselor vechi din SUA a crescut, în luna iulie, cu 24,7%, comparativ cu luna iunie. Raportat la iulie 2019, creșterea este de 8,7%. (WSJ)

8. Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a anunţat azi că Turcia a descoperit în Marea Neagră „cel mai mare” depozit de gaz natural „din istoria sa”, adăugând că speră să-l distribuie în 2023. „Turcia a făcut cea mai mare descoperire de gaz natural din istoria sa în Marea Neagră”, a declarat Erdogan în timpul unui discurs la Istanbul, precizând că aceste rezerve sunt estimate la 320 de miliarde de metri cubi. (News.ro)

9. Coreea de Sud a raportat azi cel mai mare număr de contaminări, 324, cu noul coronavirus înregistrat din luna martie, iar totalul cazurilor confirmate a ajuns la 16.670. (News.ro)

10. Ministrul spaniol al egalităţii, Irene Montero, a cerut azi guvernelor regionale să închidă bordelurile pentru a preveni apariţia unor noi focare de COVID-19. În urmă cu o săptămână, executivul spaniol a închis majoritatea localurilor pe timp de noapte şi a impus mai multe alte restricţii în urma creşterii din nou a cazurilor. (Hotnews)

Fotografia serii – O femeie ține un afiș pe care scrie „Rusia mea e otrăvită. Navalnii, Rămâi în Viață”, în semn de susținere a activistului Alexei Navalnii, otrăvit ieri. Kirill Kukhmar/Tass:

Ți-ar mai putea plăcea
Rata inflației a crescut la 5%, în iulie. Energia electrică s-a scumpit cu 25%, iar gazele cu 20% – Cronica serii
Viorica Dăncilă a fost validată candidata PSD la alegerile prezidențiale – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău