PNL a ales varianta candidaturii pe liste proprii în alegerile din 2024 – Cronica serii

1. România a depășit Slovacia și Bulgaria în funcție de venitul disponibil median, exprimat la standardele puterii de cumpărare (PPS) puterii de cumpărare, potrivit datelor Eurostat. În 2021, România avea cel mai mic venit disponibil din UE, de 8.643 PCC. (Profit.ro)

2. PNL a ales vineri, la Sinaia, calea „prin noi înşine” în alegerile din 2024, respectiv să meargă pe listă proprie şi să nu facă o alianţă cu PSD pentru a merge pe liste comune în alegeri. Votul a fost dat în unanimitate în şedinţa conducerii partidului. (News.ro)

3. Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj în care afirmă că „lăcomia băncilor” nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash și că este intolerabil să crești artificial comisioanele bancare. El anunță că va convoca săptămâna viitoare, la Guvern, o întâlnire cu specialiștii din Ministerul Finanțelor și BNR, dar și cu reprezentanții micilor întreprinzători, ai băncilor și ai societății civile pentru a lua o decizie pe subiectul banilor cash. (Profit.ro)

4. Rata şomajului în luna septembrie 2023 a fost de 5,4%, valoare egală cu cea înregistrată în luna august 2023, a anunţat Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

Din Cronica de Tehnologie: Amazon a câștigat $1 miliard în plus folosind algoritmul secret de controlare a prețurilor, acuză Comisia Federală pentru Comerț. Autoritatea americană a susținut în procesul intentat Amazon că gigantul de ecommerce a implementat un algoritm pentru a determina creșterea prețurilor. Amazon se apără spunând că algoritmul a fost folosit doar pentru a evita ca prețurile să scadă prea mult. (FT)

5. Partidul „Șansă”, afiliat oligarhului moldovean fugar Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „frauda bancară”, a fost exclus din alegerile locale generale din Republica Moldova, planificate pentru data de 5 noiembrie. (G4Media)

6. Secretarul de stat al SUA Antony Blinken, aflat vineri în cea de a treia sa vizită la Tel Aviv de la izbucnirea războiului Israel – Hamas, a declarat, la finalul întâlnirilor cu oficialii israelieni, că Israelul trebuie să se apere, dar „modul în care o face contează”, el spunând că trebuie făcut mai mult pentru a proteja civilii palestinieni. (Hotnews)

7. Volodimir Zelenski ia în considerare „argumentele pro și contra” pentru organizarea alegerilor prezidențiale la termen, în primăvara anului viitor, a declarat, vineri, ministrul său de externe, Dmitro Kuleba. (Digi24)

8. Secretarul general al Hezbollah, Hassan Nasrallah, a făcut, vineri, în Liban, primele sale declaraţii publice de la izbucnirea războiului dintre Israel şi Hamas. El a numit atacurile din 7 octombrie o „operaţiune măreaţă, binecuvântată”, dar despre care susţine că n-a ştiut nimic. (News.ro)

Din Cronica de Divertisment: Filmul documentar “Sly” despre viața și cariera actorului Sylvester Stallone are astăzi premiera pe platforma de streaming Netflix. Producția retrospectivă analizează modul în care a evoluat Stallone de la rolurile legendare din “Rocky” și “Rambo” până la mai recentă serie de filme “The Expendables”.

9. România s-a calificat în premieră în finala Campionatului Mondial de minifotbal, după ce a învins categoric naționala Ungariei, scor 3-0.

10. Pe 9 noiembrie, Amazon își va închide cele două magazine fizice de haine Style, la doar un an și jumătate de la deschiderea primului dintre acestea. În comunicatul oficial, compania spune că se va concentra pe vânzarea online a hainelor. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Rusia amenință România dacă avioanele F-16 ucrainene vor decola de pe teritoriul țării noastre – Cronica serii
Curtea Supremă a SUA a acceptat intrarea în vigoare a celor mai dure restricții asupra avorturilor – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău