Guvernul gândește o scădere a taxării muncii, atât pentru salarii mici, dar și în zona de venituri mari – Cronica dimineții

1. Guvernul gândește o scădere a taxării muncii, atât pentru salarii mici, dar și în zona de venituri mari, ținta fiind păstrarea angajaților în România și chiar readucerea în țară a românilor plecați la muncă în străinătate. Concomitent, Executivul se pregătește să înceapă și o eliminare a excepțiilor de la taxare, fiind foarte multe categorii de salariați care nu plătesc contribuții la sănătate, de exemplu, a anunțat ministrul Finanțelor. (Profit.ro)

2. Dr. Oana Nicolescu, şefa DSP Bucureşti, a explicat într-un interviu că cei vaccinaţi cu schema completă şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare nu sunt consideraţi contacţi direcţi cu o persoană confirmată pozitiv pentru Covid 19 şi deci îşi pot realiza activităţile zilnice, fără să fie nevoiţi să stea în carantină. Şeful DSP Bucureşti a spus că, odată ce au aflat diagnosticul, persoanele infectate nu trebuie să sune la DSP, ci că acestea vor fi sunate de un reprezentant al DSP pentru a face ancheta epidemiologică după ce laboratorul unde s-a făcut testarea introduce rezultatul în aplicaţia Corona forms. (News.ro)

3. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că a fost depăşit pragul de 10 milioane de doze de vaccin administrate în România. În ultimele 24 de ore, au fost vaccinate peste 18.400 de persoane, din care peste 15.600 cu prima doză sau cu doza unică de la Johnson & Johnson. (News.ro)

4. Numărul dozelor de vaccin aplicate la nivel global a depășit 6 miliarde. 39,5% din populația Planetei este complet vaccinată. (Bloomberg)

5. Premierul Florin Cîțu a declarat că deocamdată vaccinarea obligatorie este ultima variantă pentru România. Prim-ministrul spune că o astfel de măsură ridică unele întrebări la care momentan nu a știut nimeni să îi răspundă, cum ar fi ce sancțiuni vor primi cei care refuză vaccinarea. Totodată, premierul a anunțat că va merge în Parlament cu un proiect de lege privind testarea obligatorie pe cheltuială proprie a anumitor categorii profesionale. (Digi24)

Din Cronica de Turism: Compania aeriană flyDubai din Emiratele Arabe Unite a anunțat că va opera pe ruta Dubai – Cluj-Napoca începând din 3 noiembrie. Turiștii vor putea călători cu avioane Boeing 737 MAX 8 cu o frecvență de două ori pe săptămână, în zilele de miercuri și sâmbătă. Anterior, această rută ar fi trebuit să fie lansată în luna martie, însă a fost amânată de mai multe ori. (Boarding Pass)

6. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, joi, lista statelor considerate cu risc epidemiologic. Croaţia şi Austria sunt între ţările incluse pe lista roşie, iar Grecia a ieşit din zona roşie, ca urmare a scăderii incidenţei, fiind pe lista galbenă. (News.ro)

7. Numărul de infectări cu noul coronavirus, în rândul copiilor englezi cu vârsta între 5 și 14 ani, a înregistrat cel mai ridicat nivel de la începutul pandemiei: 811 de cazuri la 100.000 de copii. Creșterea de la o săptămână la alta a fost de 80%. (FT)

8. La nivel global, întreg stocul de petrol strâns anul trecut, când cererea a scăzut, a fost consumat, iar nivelul rezervelor a scăzut sub cel înregistrat în decembrie 2019, înainte de pandemie. (Link)

9. Fluorul va fi adăugat în apă potabilă din toată Marea Britanie, după ce șefii sistemelor de sănătate au concluzionat că va reduce cariile dentare. Estimările Public Health England arată că adăugarea unei cantități mai mari în apă ar reduce cariile cu 17%, în rândul copiilor din familiile peste medie, și cu 28% în rândul celor mai săraci. Medicii au declarat că nu există dovezi că forma ionizată a elementului fluor ar genera cancer și au criticat sugestiile „exagerate și nedovedite” cu privire la riscurile pentru sănătate. (TheGuardian)

Din Cronica Sportivă: România se va întoarce de la anul în play-off-urile Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup, deși a pierdut barajul anul acesta cu Italia, ceea ce ar fi însemnat eliminarea și retrogradarea în grupa imediat inferioară. Fiind echipa cu cel mai bun clasament dintre cele eliminate, România ia locul Canadei. La rândul ei, Canada înlocuiește Ungaria la turneul final al Grupei Mondiale a BJK Cup din această toamnă. (Treizecizero)

10. Plățile compensatorii făcute de armata britanică pentru civilii uciși în Afganistat au totalizat £688.000. Familiile a 289 de afgani au primit, în medie, între 2006 și 2014, £2380. Cea mai mică sumă plătită a fost de £104.17, mai puțin decât cei £662 plătiți pentru uciderea a șase măgari. (BBC)

Fotografia dimineții – Președintele Klaus Iohannis se regăsește în câteva fotografii postate pe Facebook de manelistul Sorinel Puștiu, ambii aflați în vizită în Statele Unite. ”La ziua lui tatului meu, ii ceream parerea lui Mr. President Klaus Iohannis 🇹🇩🇹🇩🇹🇩 despre noua melodie ‘’ Daca simtea-ti ca sunt fraier, m-ati fii aruncat in aer ‘’ iar el mi-a raspuns cu un zambet … voi ce spune-ti de ideea melodiei ???”.

Ți-ar mai putea plăcea
Reprezentant OMS: ”Nu există niciun motiv de îndoială” privind protecția oferită de vaccinurile actuale împotriva Omicron – Cronica dimineții
Aproape 3 milioane de elevi încep luni școala – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău