Guvernul ucrainean le cere hackerilor și experților în securitate să deruleze atacuri cibernetice împotriva armatei ruse – Cronica de Tehnologie

1. Guvernul ucrainean le cere hackerilor și experților în securitate să vină în apărarea țării și să deruleze atacuri cibernetice împotriva armatei ruse. Mai multe astfel de mesaje au fost postate pe forumurile de hacking, cu link-uri către un document creat în Google Drive, în care cei interesați se pot înscrie cu referințe profesionale și domenii de specialitate. (Reuters)

2. Ucraina spune că mai multe site-uri guvernamentale și bancare au fost vizate de un masiv atac DDoS, confirmat și de Cloudflare, iar Eset a descoperit un malware plantat pe sute de servere, care șterge datele. (ZDNet)

3. Cele mai importante 100 de aplicații care folosesc subscripții (exceptând jocurile) au câștigat anul trecut $18.3 miliarde. Cifra este cu 41% mai mare decât cele $13 miliarde atrase în 2020. (TechCrunch)

4. Curtea Supremă din China a decis că tranzacțiile în criptomonede reprezintă strângeri ilegale de fonduri. De la 1 martie, acestea vor fi pedepsite cu până la 10 ani de închisoare și amenzi de până la $79.000. (CoinDesk)

5. Meta lucrează la un asistent digital pentru produsele sale de AR și VR. Numit CAIRaoke, acesta folosește un algoritm care învață singur și va urmări nu doar vocea utilizatorului, ci și mișcarea ochilor și limbajul corpului. (Vox)

6. Motorola a lansat smartphone-ul moto edge 30 PRO, care este disponibil de vineri și în România, la un preț recomandat de 4.000 de lei. Aceste bifează multe din caracteristicile flagship-urilor (chipset Snapdragon 8 Gen 1, suport 5G sub-6GHz, 12GB RAM, 256GB stocare), însă nu are o cameră tele și folosește versiuni mai vechi de Gorilla Glass. (News.ro)

7. Reddit anunță Discover, prima secțiune pe care platforma socială o lansează în ultimii doi ani. Aceasta se inspiră de la Instagram și afișează un flux personalizat de conținut multimedia, adus inclusiv din subreddit-uri pe care utilizatorul nu le urmărește, tocmai pentru a încuraja descoperirea și urmărirea unor noi subreddit-uri. (Profit.ro)

8. Retailerii explorează moduri în care pot folosi metaversul pentru a-și crește vânzările. Branduri precum Nike și Chipotle au deschis deja magazine virtuale în Roblox. Magazinul Forever 21 din Roblox, de exemplu, a numărat peste 200.000 de vizitatori din decembrie până acum. (FT)

9. După The Washington Post, alte publicații mari din SUA se gândesc să renunțe la formatul AMP propus de Google. Din cauză că aduce venituri nesatisfăcătoare, Vox Media, BuzzFeed, Complex Networks și BDG testează înlocuirea AMP cu formate proprii optimizate pentru mobil. (WSJ)

10. Twitch va fi disponibil, din nou, pe Xbox, după ce a fost eliminat de Microsoft cu mai mulți ani în urmă. Grație unui nou parteneriat, Twitch va fi integrat în Xbox One, Xbox Series S și Xbox Series X, unde cei care vor dori să-l folosească pentru streaming vor trebui să-și lege contul de Twitch la Xbox. (SlashGear)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft: Sam Altman și Brockman, recent plecați de la OpenAi, vor conduce o nouă echipă avansată de cercetare AI – Cronica de Tehnologie
Hackerii din grupul Lapsus$ pretind că au intrat în rețeaua Microsoft și au copiat codul sursă de la Bing, Bing Maps și Cortana – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău