Intel își va lansa pe piață a 13-a generație de procesoare pentru desktop pe 20 octombrie – Cronica de Tehnologie

1. Contul de developer al VK a fost dezactivat, iar unele din aplicațiile companiei au fost scoase din App Store. Apple nu a oferit până acum un motiv, iar aplicațiile companiei care deține VKontakte (cea mai mare rețea socială din Rusia) și Mail.ru sunt încă disponibile în Google Play. (The Verge)

2. Intel își va lansa pe piață a 13-a generație de procesoare pentru desktop pe 20 octombrie. Vârful de gamă Core i9-13900K, cu 24 de nuclee și o frecvență maximă de 5,8GHz, va costa $589 – același preț ca anteriorul flagship, în ciuda faptului că Intel spunea că va crește prețurile. (The Verge)

3. Meta lucrează la o interfață care simplifică gestionarea conturilor de Facebook și Instagram. Utilizatorii care au adăugat conturile de pe ambele platforme în Accounts Center, vor putea schimba rapid între acestea. În plus, utilizatorii noi își vor putea crea conturi pe ambele platforme printr-o singură înregistrare. (CNBC)

4. Intel a lansat o aplicație pentru Windows, care permite folosirea anumitor facilități de pe iPhone-uri și telefoanele cu Android, precum preluarea apelurilor și a mesajelor sau partajarea fișierelor. Aplicația numită Unison încearcă să reproducă o parte a ecosistemului pe care Apple l-a creat între iPhone-uri și Mac-uri, însă, va fi disponibilă doar pentru câteva PC-uri cu procesoare din a 12-a generație vândute de HP, Acer și Lenovo. (Engadget)

5. După ce a spus că Stage Manager va funcționa doar pe tabletele cu M1, pentru că doar acestea au puterea de procesare necesară, Apple va implementa noul manager de task-uri și în cadrul tabletelor iPad Pro de 11 și 12,9 inch lansate în 2018 și 2020. Suportul pentru ecrane externe, însă, a fost păstrat doar pentru tabletele cu M1. (Engadget)

6. Robinhood a lansat un portofel web3 fără custodie. Robinhood Wallet este disponibil în variantă beta pentru 10.000 de utilizatori care s-au înscris pentru testarea acestuia în primăvară și suportă peste 20 de monede digitale. (CoinDesk)

7. Chinezii de la Nreal au lansat în SUA ochelarii de realitate augmentată Air, care costă $379. Inițial, Nreal Air mergeau doar cu Android, însă, compania lucrează acum și la suportul pentru iPhone, care va fi posibil cu ajutorul unui adaptor de $59. (The Verge)

8. Intel va lansa placa video Arc A770 pe 12 octombrie. Aceasta va costa $329, la fel ca RTX 3060 – asta în teorie, pentru că în magazine placa Nvidia se vinde cu peste $400. Intel spune că Arc A770 va oferi aceeași performanță, dacă nu chiar mai bună decât RTX 3060, în cazul jocurilor DirectX 12 și Vulkan. (PC Gamer)

9. Apple Watch SE este cel mai bun smartwatch de pe piață la pragul de $250. Designul, performanța și funcțiile de sport și sănătate se numără printre atuurile sale. Nu la fel se poate spune despre autonomia mai mică decât cea oferite de alte ceasuri Apple și despre lipsa unei certificări pentru rezistență la praf. (Engadget, review)

10. Doar 37,6% din energia folosită în luna ianuarie pentru minarea bitcoinului provine din surse regenerabile, arată un studiu realizat în cadrul Universității Cambridge. Studiul contrazice datele furnizate de Bitcoin Mining Council, care susținea că procentul este de aproximativ 59%. (CoinDesk)

Ți-ar mai putea plăcea
Sute de milioane de modemuri sunt afectate de o vulnerabilitate numită Cable Haunt – Cronica de Tehnologie
Alphabet renunță la Loon, divizia care vroia să vândă servicii de internet folosind baloane – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău