„Hackerii” armatei americane au întreprins operațiuni cibernetice în sprijinul Ucrainei – Cronica de Tehnologie

1. „Hackerii” armatei americane au întreprins operațiuni cibernetice în sprijinul Ucrainei, după invazia Rusiei, confirmă generalul Paul Nakasone, șeful Comandamentului Cibernetic al SUA. Fără să ofere exemple, acesta spune că au existat operațiuni din toate gamele – culegere de informații, defensive și ofensive. (Sky News)

2. Există cel puțin 3,6 de milioane de servere MySQL expuse, care folosesc portul TCP implicit (3306) și care pot cădea ușor victimă atacatorilor. 2,3 milioane dintre acestea sunt conectate prin IPv4, iar 1,3 milioane folosesc conexiuni IPv6. (Bleeping Computer)

3. Microsoft anunță Surface Laptop Go 2, un refresh modest al seriei, a cărui principală îmbunătățire este trecerea la un Core i5 din a unsprezecea generație. Versiunea de bază are 4GB RAM și 128GB stocare și costă $600, cu $50 mai mult decât în cazul modelului anterior, care pornea, însă, de la 64GB stocare. (Profit.ro)

4. FBI a împiedicat un atac cibernetic asupra unui spital de copii din Boston, în vara anului trecut. Agenția americană a aflat de atacul planificat de hackerii iranieni de la un partener de informații al cărui nume nu a fost făcut public. (AP)

5. 26 de oameni de știință și academicieni le cer politicienilor americani să reziste lobby-ului făcut de companiile crypto, pe care le critică dur. În scrisoare se arată că susținătorii blockchain mint și că sistemul nu este nici sigur, nici descentralizat. Industria crypto a cheltuit anul trecut în jur de $9 milioane pe lobby. (FT)

6. Aplicația Google TV ajunge pe iOS. Aceasta găzduiește secțiunea de conținut pe care Google a eliminat-o din Play Store, cu recomandări de filme și seriale din serviciile de streaming la care utilizatorul este abonat. Aceeași aplicație poate fi folosită ca telecomandă pentru dispozitivele cu sistemul de operare Google TV. (TechCrunch)

7. Google va unifica aplicațiile Meet și Duo. Facilitățile Meet vor fi mutate în Duo, iar Duo se va numi Meet. Aplicația actuală Meet devine Meet Original și va mai fi păstrată doar o perioadă înainte să fie abandonată. Google are un lung istoric de decizii confuze legate de numeroasele sale produse de comunicare, cu excepția Gmail. (Profit.ro)

8. Twitter renunță la aplicația TweetDeck pentru Mac, care se va închide pe 1 iulie. Compania spune că vrea să se concentreze pe versiunea web a aplicației, pe care o și recomandă utilizatorilor. (MacRumors)

9. NASA a încredințat sarcina creării costumelor de astronaut pentru viitoarele misiuni lunare unor companii private – Axiom Space și Collins Aerospace. Cu cele $3,5 miliarde acordați de NASA, cele două companii trebuie să dezvolte costumele pentru misiunile Artemis din 2025. (The Verge)

10. Aplicația restaurantelor fast-food canadiene Tim Hortons urmărea utilizatorii și atunci când nu era folosită, s-a descoperit în urma unei investigații guvernamentale. Aplicația și-a înșelat utilizatorii, cărora le spunea că localizarea se face doar când aceasta este deschisă. A fost ordonată oprirea funcției în cauză și ștergerea datelor colectate. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
BMW a început să vândă pe bază de abonament mai multe facilități pentru mașinile sale – Cronica de Tehnologie
China vrea să-și crească puterea de calcul cu mai mult de o treime în mai puțin de trei ani – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău