Homeland Security vrea ca și cetățenii americani să fie supuși scanării faciale la vamă – Cronica de Tehnologie

1. Facebook a creat un instrument care permite utilizatorilor să transfere pe alte platforme toate fotografiile pe care le-au postat în cadrul rețelei sociale. Pentru început, acesta va putea fi folosit pentru transferul imaginilor pe Google Photos. Va fi disponibil la nivel global în prima jumătate a anului viitor. (Profit.ro)

2. Statele Unite propun tarife mai mari pentru bunuri franceze în valoare de $2.4 miliarde. Măsura se vrea un răspuns la taxarea pe care SUA o consideră discriminatorie la adresa companiilor americane de tehnologie. (FT)

3. Facebook a dezvoltat un chatbot care îi ajută pe proprii angajați să răspundă întrebărilor sensibile legate de politicile companiei pe care aceștia le-ar putea primi de la rude sau prieteni. Numit Liam, chatbot-ul sare în ajutorul angajaților cu replicile de PR pe care Facebook le are pregătite pentru acest gen de subiecte. (Profit.ro)

4. Agenția Spațială Europeană a primit aprobare pentru misiunea Hera, ce va avea loc în 2024. Misiunea Hera va studia rămășițele unui asteroid pe care NASA îl va sparge, în cadrul unui proiect care studiază apărarea planetei prin distrugerea asteroizilor care o amenință. (Cnet)

5. Mate 30, cel mai nou flagship Huawei, a fost construit în întregime fără tehnologie americană. Este de așteptat ca același lucru să se întâmple, începând de anul viitor, și cu restul device-urilor Huawei. (Thurrott)

6. Apple, Microsoft și Google, alături de alte companii americane, și-au reafirmat susținerea acordului pentru climă de la Paris. Aceștia încurajează Statele Unite să redevină parte a Acordului de la Paris, din care administrația Trump a decis să se retragă. (TechCrunch)

7. T-Mobile lansează în Statele Unite o rețea 5G în frecvența de 600MHz care acoperă o arie în care locuiesc 200 milioane de oameni. Acest spectru sacrifică vitezele maxime de transfer în favoarea unei acoperiri mai bune (vitezele vor diferi mult de la zonă la zonă). Cu aceeași ocazie, T-Mobile va începe să comercializeze telefoanele Galaxy Note 10 Plus 5G și OnePlus 7T Pro 5G McLaren Edition. (The Verge)

8. Cercetătorii au determinat cu ajutorul unei rețele de camere video care monitorizează cerul că obiectul care a pătruns în atmosfera Pământului și a explodat deasupra deșertului Australian în 2016 nu a fost un corp ceresc obișnuit ci o așa-numită minilună – o piatră care orbitează pentru o vreme în jurul planetei, după care este atrasă de gravitație și pătrunde în atmosferă. (ScienceAlert)

9. Homeland Security vrea ca și cetățenii americani să fie supuși scanării faciale la vamă. În prezent, doar turiștii și deținătorii de vize sunt obligații să se supună scanării faciale la intrarea în Statele Unite. (Engadget)

10. Amazon lansează Amazon Transcribe Medical, un serviciu care folosește recunoașterea vorbirii pentru a transforma dictarea doctorilor în note medicale sau rețete scrise. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
$9.4 miliarde au generat vânzările online de Cyber Monday, în SUA, un nou record – Cronica de Tehnologie
Samsung a prezentat Galaxy Note10 – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău