Hotelierul Radu Enache pregătește investiții de €40 milioane – Cronica de business

1. Gigantul Chevron va prelua producătorul de petrol și gaze Noble Energy pentru $5 miliarde în acțiuni, aceasta fiind prima mare tranzacție din sectorul energiei după prăbușirea prețului la țiței. (Reuters)

2. Activitățile agențiilor turistice și turoperatorilor au înregistrat o scădere cu 43,5% în primele 5 luni ale anului comparativ cu perioada similară din 2019, acestea consemnând cel mai mare recul în categoria serviciilor de piață prestate populației, conform datelor Institutului Național de Statistică. (Profit.ro)

3. Ant Group, compania fondată de miliardarul chinez Jack Ma, urmează să se listeze pe bursele din Hong Kong și Shanghai și urmărește să obțină o evaluare de peste $200 miliarde. (Bloomberg)

4. Un consorţiu condus de Alstom a încheiat un contract pentru faza a doua a lucrărilor de extindere a liniei 7 de metrou din Taipei, contract evaluat la aproape €424 milioane. (News.ro)

5. Grupul Renault a vândut 1.25 milioane vehicule în prima jumătate din 2020, înregistrând o redresare comercială puternică în luna iunie. La nivel de grup, scăderea a fost de 35%, iar la brandul Dacia de 46%. (Hotnews.ro)

Bonus:

6. Compania norvegiană Adevinta a câștigat licitația pentru preluarea participației majoritare în divizia de anunțuri a eBay, cu o ofertă de aproape $9 miliarde, platforma de e-commerce urmând să păstreze o participație minoritară. (Reuters)

7. Radu Enache, unul dintre cei mai mari hotelieri din România și proprietarul Continental, pregătește investiții de €40 milioane. (Profit.ro)

8. Fondul de investiții KKR, activ și în România, este în discuții pentru preluarea lanțului francez de clinici Elsan de la CVC Capital Patners, tranzacția făcându-se la o evaluare de circa €3,5 miliarde. (Bloomberg)

9. Xpeng, un startup chinezesc de producție de vehicule electrice, care s-a confruntat și cu acuzații de furt de tehnologie de la Tesla, a obținut o nouă finanțare de la investitori, de $500 milioane. (Startup Cafe)

Ți-ar mai putea plăcea
Daniel Dines a vândut acțiuni UiPath în valoare de $77 milioane – Cronica de Business
Elon Musk va cheltui $30 miliarde pe rețeaua sa de sateliți – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău