IKEA a reintrat pe pierdere în România în 2018 – Cronica de Business

1. Retailerul suedez IKEA a reintrat pe pierdere în România în 2018, deși a avut cele mai mari afaceri de la lansare. (Profit.ro)

2. Wetterbest, parte a Grupului TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcţii, a ajuns la un acord pentru preluarea integrală a Cortina WTB. (News.ro)

3. Gigantul Big Pharma Purdue, producătorul OxyContin, a cedat presiunii create de cele peste 2.600 de procese intentate împotriva sa pentru rolul jucat în epidemia dependenței de opioide în SUA și a intrat în faliment. (BBC)

4. Firma americană de private equity Advent a ajuns la o înțelegere pentru preluarea companiei britanice din domeniul aerospațial Cobham, în schimbul a $5 miliarde. (Reuters)

5. Lanțul de supermarketuri britanic Sainsbury’s ia în considerare vânzarea diviziei de credite ipotecare, ceea ce i-ar putea aduce până la £1,3 miliarde. (Bloomberg)

Bonus:

6. Peste 1.400 de restaurante și-au închis ușile în Marea Britanie în cele 12 luni încheiate la finele lui iunie, cu 25% mai multe decât cele din anul anterior. (The Guardian)

7. Retailerul spaniol DIA a înregistrat pierderi de €418 milioane la șase luni, semnificativ peste cele €29,5 milioane pierdute în perioada similară de anul trecut. (Reuters)

8. Fostul CEO al Deutsche Bank, John Cryan, va prelua conducerea grupului britanic de servicii financiare Man Group. (Financial Times)

9. După primele opt luni din 2019, piaţa auto din România înregistrează o creştere generală de 9% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Cinci bănci amendate de Comisia Europeană, Burberry a avut un profit sub așteptări și avioanele supersonice sunt pe cale să revină – Cronica de Business
Orange România, scădere la cifra de afaceri, dar creștere la numărul de clienți – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău