IKEA, vânzări de peste €160 milioane în România – Cronica de Business

1. Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de investiții din lume, a vândut, după 4 ani, hotelul pe care îl deține în București, K+K Elisabeta, inclus frecvent în ultimii ani în topurile Tripadvisor ale celor mai bune hoteluri din Capitală. Unitatea a fost preluată de InterGlobe, un conglomerat indian cu operațiuni în aviație, ospitalitate și travel în 16 țări și cu circa 25.000 de angajați. (Profit.ro)

2. Compania saudita din domeniul energiei Aramco, al cărui IPO, dacă va avea loc, ar putea fi cel mai mare din istorie, caută un împrumut de peste $1 miliard și a cerut propuneri de la bănci în acest sens. (Reuters)

3. Compania aeriană indiană SpiceJet ia în considerare o comandă de cel puțin 100 de aeronave Airbus SE, cu o valoare totală de peste $100 miliarde, ca urmare a problemelor cauzate de interzicerea zborului avioanelor Boeing 737 Max. (Bloomberg)

4. Sub planurile lui Bernie Sanders de taxare a bogaților, Jeff Bezos, proprietarul Amazon, ar plăti $9 miliarde în taxe în acest an. (CNBC)

5. Boardul companiei We, care operează gigantul din domeniul co-workingului WeWork, a împărțit în două jobul de CEO, după părăsirea sa de către fondatorul Adam Neumann, care va rămâne președinte non-executiv. Cele două poziții vor fi ocupate de către locotenenții acestuia. (Reuters)

Bonus:

6. Fondul de investiții PPF Group, controlat de cel mai bogat om de afaceri din Cehia, miliardarul Petr Kellner, a rămas singurul ofertant înscris în cursa pentru preluarea proprietarului PRO TV, grupul de media Central European Media Enterprises (CME). (Profit.ro)

7. Producătorul de mașini Aston Martin a atras $150 milioane printr-o emisiune de bonduri, urmând să strânga încă $100 milioane dacă sunt atinse anumite target-uri. (Reuters)

8. Vanzările IKEA România au ajuns la peste €160 milioane (fără TVA) în anul financiar 2019, ceea ce reprezintă o creștere de 15,2% în vanzările totale și 35% în comerțul electronic. (Bursa)

9. Afacerile furnizorului de paleţi CHEP România s-au majorat cu 30% în 2018, ajungând la €17,5 milioane. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
SoftBank Group își va răscumpăra 7% din acțiuni – Cronica de Business
Rompetrol Rafinare, afaceri de peste $1 miliard – Cronica de Business
4 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău