Imoo (sau Little Genius), un brand chinezesc de smartwatch-uri pentru copii, a depășit Apple Watch în China – Cronica de Tehnologie

1. Imoo (sau Little Genius), un brand chinezesc de smartwatch-uri pentru copii cu vârste între 4 și 15 ani, a depășit Apple Watch în China. Cu 21% cotă de piață, acesta este devansat pe piața locală de smartwatch-uri doar de Huawei. (SCMP)

2. Hackerii nord coreeni au furat crypto în valoare de $200 de milioane (sau 20% din toate furturile crypto) în perioada ianuarie – august. Experții sunt de părere că banii sunt folosiți de Coreea de Nord pentru finanțarea programului nuclear. (CNBC)

3. Google a actualizat logo-ul Android, cu un avatar 3D și scriind acum numele cu literă mare. Cu aceeași ocazie, compania a lansat un update de Android, care aduce mai multe noutăți, printre care se numără widget-ul At a Glance pentru Google Assistant și îmbunătățiri pentru aplicația de accesibilitate Lookout. (Profit.ro)

4. Tower Semiconductor va investi $300 de milioane în fabrica Intel din New Mexico, într-o nouă înțelegere dintre cele două companii, după ce planurile de fuziune au picat. În urma noii înțelegeri, Tower Semiconductor va dobândi echipamente și alte mijloace fixe în cadrul viitoarei fabrici. (Reuters)

5. Operatorii telecom din India vor ca marile companii online să plătească pentru folosirea rețelelor și recomandă autorităților să le susțină în acest sens. Jio, cel mai mare operator local, spune că marile companii ar trebui să contribuie la cheltuieli în funcție de trafic, numărul de utilizatori și cifra de afaceri. (TechCrunch)

6. FTC va chema Amazon în judecată luna aceasta, având în vedere mai multe acuzații, inclusiv favorizarea propriilor produse și tratamentul diferit impus terților comercianți. Procesul a devenit iminent, după ce, într-o întâlnire recentă, Amazon nu a oferit nicio concesie. (WSJ)

7. TikTok a lansat, în sfârșit, primul centru de date din Europa, localizat în Irlanda, după mai multe amânări. Acesta a fost inaugurat la trei ani după ce a fost anunțat proiectul, iar transferul datelor se va finaliza în ultima parte din 2024. (TechCrunch)

8. Din toamnă, App Store va fi disponibil în visionOS, sistemul de operare folosit de casca Vision Pro. În cadrul magazinului vor fi disponibile, în mod implicit, aplicațiile de iPhone și iPad, care, cel puțin la început, ar trebui să compenseze numărul redus de aplicații native. (9to5mac)

9. Apple a cumpărat BIS Records, o venerată casă de muzică clasică din Suedia, fondată în 1973. Printre altele, gigantul american dobândește un catalog cu mii de înregistrări clasice, mai mult sau mai puțin cunoscute, care-și vor găsi locul în cadrul serviciului de streaming Apple Music Classical, inclus în abonamentul Apple Music. (TechCrunch)

10. Podcasturile s-au transformat într-un eșec financiar pentru Spotify, care a investit mai bine de $1 miliard în acestea. După ce a constatat că exclusivitățile plătite cu bani grei nu funcționează (Kim Kardashian, familia Obama, Prințul Harry și Meghan Markle) și că majoritatea emisiunilor nu sunt profitabile, compania a trecut la tăieri de personal și conținut. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
WhatsApp implementează o facilitate prin care imaginile și filmările pot fi trimise la calitatea originală – Cronica de Tehnologie
Studiu: 22 de milioane dintre lucrările studențești din ultimul an au fost realizate cu ajutorul AI-ului – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău