În București se consumă 2+ tone de marijuana pe an – Cronica serii

1. Viorica Dăncilă a anunţat că a nominalizat în Guvern reprezentaţi ALDE la Mediu – Graţiela Gavrilescu, Energie – Ion Cupă, Relaţia cu Parlamentul – Ştefan Băişanu. Premierul a mai anunţat că va trimite preşedintelui Klaus Iohannis şi nominalizarea lui Dan Chirilă la MAI şi pe cea a Cameliei Gavrilă la Educaţie. (News.ro)

2. Ștampila a fost eliminată din marea parte a instituțiilor statului. Actele de stare civilă, contractele publice și alte documente oficiale nu vor mai avea nevoie de ștampilă. (Profit.ro)

3. Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că fostul ministru al Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, ales preşedinte al Senatului, nu mai are calitatea de membru ALDE. (News.ro)

4. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a propus triplarea amenzilor minime pentru proprietarii de terenuri care nu le curăță de ambrozie. (Profit.ro)

5. Preţurile de consum au crescut cu 3,9% în luna august a acestui an, comparativ cu luna august 2018. (News.ro)

6. Complexul “Europa” din București, cunoscut pentru marfa ieftină adusă în special din China și Turcia, a fost demolat, la 24 de ani de la inaugurare. (Profit.ro)

7. Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România, care va fi amplasat, conform documentului, pe Calea Victoriei 218, unde se află imobilul Banloc-Goodrich. (News.ro)

8. New York-ul este orașul unde se consuma cea mai mare cantitate de cannabis pe an, 77,4 tone. Pe locul doi se află Karachi, iar pe trei New Delhi, care a depășit Los Angeles. Bucureștiul se află pe locul 74, cu puțin peste două tone consumate anual. (Link)

9. Agenţia Alimentelor şi Medicamentelor din SUA (FDA) a afirmat, referitor la cazurile de îmbolnăvire a unor utilizatori de vaping din SUA, că îmbolnăvirile sunt cauzate de utilizarea lichidelor cu extract de marijuana procurate de pe piaţa neagră. (News.ro)

10. Jeanne Socrates, o britanică în vârstă de 77 de ani, a devenit cea mai vârstnică persoană care a navigat singură în jurul lumii. Ea a navigat neasistată timp de 320 de zile, cu barca ei de 11,5 metri. (News.ro)

Fotografia serii – Astăzi se împlinesc 18 ani de la atacurile teroriste din Statele Unite. Gary Hershorn/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
România a avut cea mai mare creştere economică din UE în trimestrul al treilea – Cronica serii
Cronica serii – Rusii protesteaza impotriva cresterii varstei de pensionare
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău