În Italia, pentru prima dată de la izbucnirea epidemiei numărul cazurilor active a scăzut – Cronica dimineții

1. Pentru prima dată de la izbucnirea epidemiei în Italia, numărul cazurilor active, persoane care sunt infectate în prezent, a scăzut cu 20, la 108.237. (News.ro)

2. Grupul de Comunicare Strategică a transmis că eventualele măsuri de relaxare a restricţiilor nu sunt avute în vedere pentru perioada imediat următoare din raţiuni de securitate sanitară. Autoritările preciează că orice discuţii prezentate în spaţiul public pe această temă sunt propuneri individuale, care nu au fost dezbătute de toţi factorii implicaţi. (News.ro)

3. Prețul petrolului WTI (de referință pe piața americană) s-a prăbușit aseară, tranzacționându-se, pentru prima dată în istorie, la un preț negativ. Cel mai mic preț, pentru petrolul livrat luna viitoare, a fost de minus $37,63 per baril. (Profit.ro)

4. Președintele Trump a anunțat în această dimineață că SUA va suspenda temporar imigrația. (Link)

5. Comisarul Traian Berbeceanu, şeful de Cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela, a declarat că forţele de ordine vor fi intransigente cu derbedeii şi vor face tot ce trebuie pentru a restabili liniştea şi ordinea publică, referindu-se la cazurile de la Hunedoara, Săcele sau Bucureşti. “La violenţă trebuie răspuns cu violenţă”. (News.ro)

Una din Cronica Externă: Poliția britanică a confiscat un transport cu cocaină în valoare de 1 milion de lire sterline ascuns pe un vas ce transporta măști chirurgicale din Franța. Continuarea comerțului ilegal cu droguri, în plină pandemie, prezintă riscul de a menține și extinde răspândirea virusului. (Link)

6. CNN scrie că starea de sănătate a liderului nord corean Kim Jong Un este gravă după de ar fi fost operat pe 12 aprilie. (Link)

7. În mai puțin de o lună, de pe 24 martie până pe 19 aprilie, au fost aplicate aproximativ 200.000 de amenzi populației pentru nerespectarea stării de urgență. Valoarea totală a amenzilor a fost de aproape 400 de milioane de lei, suma egală cu cea încasată în luna februarie din impozitul pe profit și de peste două ori mai ridicată decât cea încasată din taxe vamale. (Profit.ro)

8. Traficul de persoane şi turisme prin punctele de frontieră a fost cu peste 90% mai mic decât anul trecut în perioada Sărbătorilor Pascale, dar traficul de marfă se menţine constant, a anunţat Poliţia de Frontieră. (News.ro)

9. Vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourova, a denunțat „dependența morbidă” a Uniunii Europene față de China și de India în materie de produse medicale, scoasă la iveală de criza coronavirusului. „Este ceva ce ne face vulnerabili și trebuie să-i răspundem printr-o schimbare radicală”, a spus comisarul ceh, responsabil cu valorile și transparența. (Profit.ro)

10. Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen, care a fost confirmat cu coronavirus, a fost transferat de la Spitalul din Suceava la Institutul „Matei Balş” cu un elicopter. IPS Pimen are 90 de ani și a fost ales arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor în 1991. (News.ro)

Fotografia dimineții – Coperta numărului de săptămâna viitoare al revistei New Yorker:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Prima contră publică între Olguța Vasilescu și Liviu Dragnea
Astăzi britanicii vor vota în cadrul alegerilor legislative anticipate – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău