În primele 7 luni ale anului au fost înfiinţate 65.458 de firme şi 4.545 au intrat în insolvenţă – Cronica de Business

1. În primele 7 luni ale anului 2021, au fost înfiinţate 65.458 de firme, 4.545 au intrat în insolvenţă şi 26.034 au fost radiate. (News.ro)

2. Acțiunile marilor companii europene au scazut abrupt în ședința de joi, pe fondul temerilor legate de retrage stimulilor monetari, care au împins bursele globale către noi maxime istorice în ultimul an. În jurul orei 13:00, ora României, indicele paneuropean Stoxx 600 era în scădere cu peste 1,7%. (Profit.ro)

3. Compania americană Databricks, care are și doi co-fondatori de origine română, este evaluată la $38 de miliarde, printr-o nouă rundă de investiții agreată deja cu investitorii, potrivit unor surse apropiate tranzacției. Runda de finanțare, condusă de Morgan Stanley, va fi de $1,5 miliarde. Astfel, în cei 8 ani de existență, compania americană ajunge la investiții totale de $3,4 miliarde. (Bloomberg)

4. Amazon intenționează să deschidă mai multe magazine fizice de mari dimensiuni în SUA, care vor funcționa similar cu supermarketurile. Mișcarea vă ajuta gigantul ecommerce să-și extindă aria de acoperire în vânzările de îmbrăcăminte, articole de uz casnic, electronice și alte domenii. (WSJ)

5. Un judecător federal din SUA a respins aprobarea unui proiect petrolier de mai multe miliarde de dolari planificat pentru Alaska. Acesta a motivat prin faptul că guvernul nu a reușit să evalueze în mod corespunzător impactul proiectului asupra schimbărilor climatice și cum ar putea fi afectați urșii polari. Proiectul petrolier a fost susținut și de administrația Trump dar și de noua administrație, condusă de Joe Biden. (WSJ)

6. Goldman Sachs cumpără NN Investment Partners (NNIP), divizia de administrare a activelor a companiei olandeze de asigurări NN, cu $1,7 miliarde de euro. NNIP este prezent și în România. Aceasta este cea mai mare achiziție a băncii americane de investiții de când David Solomon a preluat funcția de CEO, în 2018. (Profit.ro)

7. Gigantul tech chinez Tencent a raportat venituri și profit peste așteptări pe trimestrul 2. Veniturile au crescut cu 20%, comparativ cu Q2 2020, până la$21,3 miliarde, în timp ce profitul a crescut cu 29%, ritm anual, ajungând la $6,6 miliarde. (SCMP)

8. Producătorul de chipuri GlobalFoundries se va lista pe bursa de la New York la o evaluare de $25 miliarde. (Reuters)

9. Nvidia a raportat rezultatele financiar pentru trimestrul 2, care au depășit estimările analiștilor. Vânzările echipamentelor pentru minarea cryptomonedelor au fost însă sub estimările transmise în Mai de companie. Veniturile au fost de $6,51 miliarde, în creștere cu 68% comparativ cu 2020. (CNBC)

10. Grupul de companii Telekom Romania a anunţat joi numirea lui Alexander Jenbar în poziţia de director executiv Tehnologie şi Informaţie al Telekom Romania Mobile Communications. În această funcţie, Alexander Jenbar îi va raporta noului director general al Telekom Romania Mobile Communications, Dina Tsybulskaya. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Profiturile băncilor americane au scăzut cu 69,6% – Cronica de business
Contractul Romgaz cu ExxonMobil pentru gazele din Marea Neagră, tranzacția cea mai importantă din istoria companiei românești, va fi semnat azi – Cronica de Business
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău