Indicele S&P 500 a intrat in bear market – Cronica de Business

1. Indicele S&P 500 al bursei americane a scăzut cu 3,9%. Scăderea de la vârful înregistrat în ianuarie a ajuns la 20% ceea ce-l duce în bear market pentru prima oară din 2020. Dow Jones Industrial a scăzut cu 2,8%, în timp ce scăderea Nasdaq a fost de 4,7%. Nasdaq a ajuns la un minus de 33% față de nivelul record din noiembrie anul trecut. (WSJ)

2. Dolarul american, considerat o monedă refugiu în perioadele de incertitudini, a urcat luni la un nou maxim al ultimelor două decenii în comparaţie cu un coş de valute, susţinut de temerile privind o încetinire a economiei globale şi de aşteptările pentru majorări abrupte ale dobânzilor de către Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite. (News.ro)

3. Jamie Dimon, CEO-ul JPMorgan, crede că barilul de petrol ar putea să ajungă până la prețul record de $175 anul acesta. Energy Aspects, o firmă de consultanță, estimează că avem de-a face cu probabil, cea mai mare creștere a prețului petrolului „care a existat vreodată”. (FT)

4. Fondurile de pensii facultative aveau active în valoare de 3,36 miliarde de lei, la 29 aprilie 2022, în creștere cu 7% comparativ cu nivelul înregistrat la aceeași dată a anului anterior, conform unui raport al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). „Cele mai multe investiții au fost efectuate local (92%), majoritatea fiind denominate în lei (91%)”, se menționează în raport. (Profit.ro)

5. SpaceX a strâns $1,68 miliarde într-o rundă de finanțare, mai puțin decât le-a oferit investitorilor pentru o participație în compania care lansează rachete și sateliți. Compania fondată de Elon Musk a primit capital de la 74 de investitori. (Bloomberg)

6. Chiria medie pentru un apartament în Statele Unite a trecut de $2.000 pe lună pentru prima dată în istorie, crescând cu 15% față de mai 2021 la un nivel record de $2.002 dolari în luna mai a acestui an. (Profit.ro)

7. Veniturile Oracle pe ultimul trimestru au crescut cu 5,5%, ritm anual, până la $11,84 miliarde, peste așteptările analiștilor. Profitul a scăzut cu 21%, în ritm anual, fiind de $3,2 miliarde. (Bloomberg)

8. Producătorul de vehicule electrice Tesla a propus o divizare a acțiunilor în proporție de trei la unu, făcându-le astfel mai accesibile. (WSJ)

9. Vânzările de criptomonede au depășit, luni, $1,1 miliarde, potrivit datelor Coinglass. Este cea mai mare vânzare din ultimele trei luni, la nivelul unei zile. Investitorii au vândut inclusiv în pierdere, după ce platforma Celsius a blocat retragerile de criptomonedă, iar cotația Bitcoin a coborât sub $23000, nivel care nu a mai fost atins din decembrie 2020. (Bloomberg)

10. Binance şi CEO-ul său au fost daţi în judecată, luni, de un investitor american care susţine că platforma de criptomonede a comercializat în mod fals Terra USD ca fiind un activ sigur, înainte de prăbuşirea valorii aşa-zisei monede stabile, luna trecută. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Vodafone România are un nou CEO – Cronica de Business
Acțiunile UiPath au scăzut cu peste 7% după anunțarea rezultatelor financiare pe trimestrul 2 – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău