Mohammad Murad intră pe nișa de îmbrăcăminte – Cronica de Business

1. Mohammad Murad, cel mai mare hotelier din România, intră pe nișa de îmbrăcăminte și deschide astăzi un outlet la Otopeni, în urma unei investiții de €4 milioane care include și un depozit la Băneasa. Magazinul, unde vor fi vândute haine și încălțăminte, este primul dintr-o serie de peste 15 unități pe care Murad vrea să le deschidă în următorul an. (Profit.ro)

2. Producătorul de articole de lux Hermes a înregistrat vânzări în creștere cu 18,2% în al treilea trimestru față de cele trei luni anterioare, până la valoarea de €1,7 miliarde. În ciuda protestelor din Hong Kong, rezultatul pozitiv s-a datorat în special interesului din partea clienților din China. (Reuters)

3. Cifra de afaceri a gigantului Twitter a crescut cu 9% în al treilea trimestru în comparație cu perioada similară a anului trecut, până la valoarea de $824 milioane. Analiștii așteptau o cifră cu circa $50 milioane mai mare. (Financial Times)

4. Compania aeriană americană de tip low cost Spirit Airlines a ajuns la o înțelege cu europenii de la Airbus pentru achiziția a 100 de aeronave cu o valoare totală de circa $12 miliarde. (CNBC)

5. Fondul de investiții Europa Capital, brațul imobiliar european al companiei americano-japoneze The Rockefeller Group International, a vândut proiectul logistic a cărui dezvoltare o pregătea în Turda către familia italiană Albarosa, într-una dintre cele mai mari tranzacții industriale și logistice din 2019. Fondul este în proces de retragere de pe piața românească. (Profit.ro)

Bonus:

6. Producătorul american de dulciuri Hershey, care deține, printre altele, brandul KitKat, a avut un profit de $325,3 milioane în al treilea trimestru, versus $263,7 milioane în perioada similară din 2018. (MarketWatch)

7. WeWork plănuiește să renunțe la 4.000 de angajați, adică aproape o treime din forța de muncă la nivel global. (Financial Times)

8. Furnizorul de celule din domeniul medical HemaCare ia în considerare o posibilă vânzare a business-ului. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Rubla rusească a pierdut aproape 30% în raport cu dolarul american – Cronica de Business
Un fost bancher Goldman Sachs, la șefia BBC – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău