Macy’s, pierderi de până la $1,1 miliarde în primul trimestru – Cronica de business

1. Producătorul de confecții Secuiana din Târgu Secuiesc, principalul producător de pantaloni din România, își vinde compania de transport rutier din portofoliu, Secuiana Trans, un business de anual de circa €1 milion. (Profit.ro)

2. Lanțul american de magazine Macy’s așteaptă pierderi operaționale de până  la $1,1 miliarde în primul trimestru, ca urmare a închiderii unităților pe fondul pandemiei de coronavirus. (Reuters)

3. Discord, care produce aplicații de chat, vizează atragerea unei finanțări la o evaluare de între $3 miliarde și $4 miliarde. Numărul de clienți al companiei a crescut semnificativ, în contextul în care pandemia a forțat oamenii să lucreze de acasă. (Bloomberg)

4. Compania chineză Baidu, care deține motorul de căutare omonim, ia în considerare delistarea de pe piață Nasdaq și listarea pe o piață mai aproape de casă pentru a-și crește evaluarea, mai ales în contextul relațiilor difficile dintre SUA și China. (Reuters)

5. O firmă din Buzău a inaugurat prima linie de reciclare a echipamentelor care conţin ecrane plate, investiţie de 500.000 euro. (News.ro)

Bonus:

6. Românii au cumpărat în primele trei luni din 2020 din farmacii produse dermatocosmetice în valoare de 62,6 milioane lei, cu 7,7% mai mult decât în perioada similară din 2019, Bucureşti şi judeţul Ilfov generând aproape un sfert din consumul naţional. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Amazon vizează o investiție de $1 miliard în India – Cronica de Business
ING România, profit în scădere cu 17% – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău