Instagram a trecut de 2 miliarde de utilizatori lunari devenind al treilea produs Meta care depășește acest prag – Cronica de Tehnologie

1. Elon Musk a devenit proprietarul Twitter, după ce a încheiat acordul în valoare de $44 de miliarde. Musk a concediat imediat mai mulți executivii Twitter, în frunte cu CEO-ul Parag Agrawal și CFO-ul Ned Segal, și își va asuma conducerea companiei. (Profit.ro)

2. Instagram a trecut de 2 miliarde de utilizatori lunari, devenind al treilea produs Meta care depășește acest prag, după Facebook (care este aproape de 3 miliarde de utilizatori lunari) și WhatsApp. Instagram depășea pragul de 1 miliard de utilizatori în iunie 2018. (Bloomberg)

3. Cheltuielile online vor crește anul acesta cu ~20% la $200 de miliarde în Asia de Sud Est. Este, însă, o creștere mai mică decât cea de 38% din 2021. Și estimarea de creștere pentru 2025 a fost redusă de la $363 de miliarde la $330 de miliarde. (Bloomberg)

4. macOS Ventura aduce numeroase noutăți, însă, nimic memorabil, cu excepția lui Stage Manager, care funcționează mai bine decât pe iPad, însă, nu va fi pe placul tuturor. Mail și Messages primesc o serie de îmbunătățiri restante, însă, noua aplicație Settings, creată după asemănarea celei de iPhone, are mai multe inconsistențe. Passkeys este doar la stadiu de promisiune deocamdată, având nevoie de suportul dezvoltatorilor pentru a elimina tastarea parolelor.  (The Verge, review)

5. Piața smartphone-urilor a avut cel mai slab Q3 din ultimii opt ani, după ce a scăzut cu 12% YoY. Au fost livrate 301 milioane de unități în această perioadă, ceea ce reprezintă, totuși, o creștere de 2% QoQ. Apple este singurul producător din top 5 care a crescut cu un modest 2%. (Profit.ro)

6. Și în China piața smartphone-urilor a scăzut în Q3 cu 11% YoY, după ce au fost livrate 70 de milioane de unități. Tot Apple este singura companie care merge contra curentului (grație vânzărilor de iPhone 14 Pro), crescând chiar cu 36% aici, cu livrări de 11,3 milioane de telefoane. (Reuters)

7. TikTok ar urma să lanseze o secțiune de jocuri pe care le va monetiza prin reclame și microtranzacții. Anunțul oficial ar putea avea loc pe 2 noiembrie, când compania organizează primul eveniment de gaming, intitulat „TikTok Made Me Play It”, unde vor participa, printre alții, Electronic Arts și 2K. (Profit.ro)

8. Spotify a dezactivat funcția de cumpărare a ebook-urilor din aplicația de iPhone. Anterior, aplicația includea un link care trimitea utilizatorii pe site pentru a cumpăra cărți. Însă, pentru că excepția care permite aplicațiilor să folosească astfel de link-uri nu se aplică și ebook-urilor, Spotify risca blocarea update-urilor aplicației de iPhone. Spotify nu vrea să plătească comisionul către Apple și acuză producătorului iPhone-ului de „sufocarea competitorilor”. (Profit.ro)

9. Google Cloud a prezentat Blockchain Node Engine, un serviciu pentru construirea și gestionarea produselor bazate pe blockchain. Ethereum va fi prima platformă suportată de noul serviciu. (ZDNet)

10. Apple a reparat o vulnerabilitate care permitea aplicațiilor cu acces la Bluetooth să asculte dictările făcute prin intermediul tastaturii și comenzile date asistentului Siri, asta chiar fără a avea drepturi de acces la microfon. Problema a fost rezolvată prin cele mai recente update-uri de iOS și macOS. (9to5mac)

Ți-ar mai putea plăcea
Spyware-ul Pegasus, dezvoltat de NSO Group, funcționează pe sistemul zero-click în cazul iPhone-urilor – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Mașinile Volvo vor comunica între ele începând de anul viitor