Instagram lansează Reels în Brazilia – Cronica de Tehnologie

1. Aplicația de Facebook pentru iPhone deschide singură camera foto, fără intervenția utilizatorilor. Facebook spune că este doar un bug pentru care a trimis deja un update către App Store și că nu ar fi observat ca fotografiile sau filmările să ajungă pe serverele companiei. (Profit.ro)

2. Apple ar putea lansa astăzi un MacBook Pro de 16 inch cu o tastatură care folosește alt design decât cel care a creat probleme în ultimii ani. Noul laptop ar urma să fie disponibil de săptămâna aceasta la un preț de pornire de aproximativ $2.400. (Bloomberg)

3. Lansarea Disney+ de ieri nu a fost lipsită de probleme. Mulți utilizatori nu s-au putut conecta sau face stream, compania recunoscând că a avut dificultăți din cauza numărului peste cele mai optimiste așteptări de utilizatori. (CNN)

4. Instagram lansează Reels, o funcție de mixare video inspirată de TikTok, care permite crearea și share-uirea în formatul Story a unor clipuri de 15 secunde cu fundal muzical. Pentru început, noua facilitate este disponibilă doar în Brazilia. (TechCrunch)

5. Ochelarii Spectacles 3 ai celor de la Snap arată bine, sunt confortabili și au filtre creative și amuzante. Pe de altă parte, deși costă $380, nu sunt rezistenți la apă și nu funcționează în condiții de iluminare slabă. (Engadget)

6. Cercetătorii de la două universități americane au descoperit mai multe probleme de securitate ale standardului 5G, unele fiind valabile și pentru 4G. Printre altele, atacatorul poate urmări localizarea utilizatorului în timp real, îi poate trimite acestuia false alerte de urgență și-l poate deconecta de la rețea. (TechCrunch)

7. Un tribunal din Boston a decis că percheziționarea telefoanelor și laptopurilor turiștilor străini pe aeroporturilor și la granițele Statelor Unite, fără o suspiciune clară, contravine constituției. (ACLU)

8. Producătorul chinez de automobile electrice, Xpeng Motors, a primit o investiție de $400 milioane. Xiaomi devine investitor strategic la compania finanțată, printre alții, de Alibaba și Foxconn. (TechCrunch)

9. Un asteroid care conține aur, platină și fier este evaluat la $700 cvintilioane, fiind considerat de mai multe miliarde de ori mai valoros decât toți banii de pe Pământ. (Cnet/Twitter)

10. Fukushima, regiunea japoneză unde a avut loc un grav accident nuclear în 2011, are un plan de trecere la surse regenerabile în valoare de $2.7 miliarde de dolari. Până în 2024, la Fukushima vor funcționa 10 ferme eoliene și 11 bazate pe energie solară, care vor genera 600 megawați, adică aproximativ două treimi din producția unui centrale nucleare. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Două exploit-uri care sunt folosite în mod activ de hackeri au fost descoperite în iOS – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Primul investitor în Lyft poate câștiga $100 milioane după o investiție de $30.000
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău