Inteligența artificială a pilotat pentru prima oară un avion militar al SUA pe 15 decembrie – Cronica de Tehnologie

1. Inteligența artificială a pilotat pentru prima oară un avion militar al SUA pe 15 decembrie. Dezvoltat de U-2 Federal Laboratory, AI-ul a fost antrenat să opereze anumite sarcini ale piloților și a zburat pe un avion de spionaj U-2 în California. (Popular Mechanics)

2. Ant Group este dispus să renunțe la anumite divizii în favoarea statului chinez, “dacă țara are nevoie”, a spus șeful companiei autorităților chineze într-o ședință de luna trecută. Jack Ma ar putea fi nevoit să facă anumite concesiuni, după ce guvernul chinez, îngrijorat de puterea dobândită de compania acestuia, a început o serie de investigații și a suspendat inclusiv listarea de peste $34 de miliarde la bursă a Ant Group. (WSJ)

3. Problemele tehnice care au doborât multe dintre serviciile Google la începutul săptămânii trecute au fost cauzate de procesul de actualizare a sistemului de autentificare. Vechile componente ale sistemului de autentificare, care au funcționat temporar în paralele cu cele noi, au generat o eroare prin care numărul de utilizatori era estimat ca fiind 0. Drept urmare, capacitatea de funcționare a fost redusă automat, iar utilizatorii nu se puteau loga sau întâmpinau erori. (9to5Google)

4. Microsoft urmează modelul Apple și își dezvoltă propriile procesoare bazate pe ARM. Acestea ar urma să fie folosite atât în produsele de consumer ale companiei, cât și în cadrul serverelor, iar Intel ar pierde un alt client important. (Bloomberg)

5. Streaming-ul de muzică a ajuns la 117,9 milioane de utilizatori în SUA, după ce a crescut cu 11 milioane de utilizatori în primele 9 luni ale anului. În ultimele 4 luni, însă, numărul de stream-uri a rămas constant, la 17,5 miliarde pe săptămână, ceea ce ar putea stârni îngrijorare pentru această industrie. (Billboard)

6. Zomato atrage o nouă investiție, de $660 de milioane. Compania indiană de livrări este evaluată acum la $3,9 miliarde. (TechCrunch)

7. iPhone-urile câtorva zeci de jurnaliști de la Al Jazeera au fost sparte cu instrumentul Pegasus, dezvoltat de NSO Group. Atacurile ar fi fost operate de guvernele din Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, clienți ai companiei israeliene, în vara acestui an, folosindu-se un exploit zero-click (care nu necesită acțiune din partea utilizatorului) pentru iMessage din iOS 13. (The Citizen Lab)

8. Microsoft spune că a descoperit noi urme de malware în Orion, software-ul dezvoltat de SolarWinds, prin care hackerii ruși au atacat instituțiile SUA. Compania americană prezintă în detaliu procesul prin care hackerii au folosit DLL-uri încărcate în memorie pentru a instala un  backdoor în Orion. (Microsoft)

9. Din cauza numeroaselor bug-uri, Cyberpunk 2077, cel mai așteptat joc al anului, a fost scos din PlayStation Store, iar celor care l-au cumpărat li se oferă banii înapoi. (The Verge) . Anunțat în 2012, Cyberpunk 2077 a fost intens promovat în ultimii ani, însă, din cauza luptelor interne, a planificării proaste și, nu în ultimul rând, a incompetenței, cei de la CD Projekt Red au livrat un joc aproape imposibil de jucat. (NYTimes)

10. Procesul intentat de Departamentul de Justiție al SUA împotriva Google va începe cel devreme în 2023, a spus judecătorul la una din audierile preliminare. Acesta a ales 12 septembrie 2023 ca posibilă data de începere. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Pentru prima oară în ultimii trei ani, Samsung a vândut mai multe smartphone-uri decât Appe în SUA, în Q3 – Cronica de Tehnologie
Facebook testează un serviciu de video pe bază pe abonament – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău