Inteligența artificială evaluează agresivitatea sarcoamelor (o formă rară de cancer) de aproape două ori mai bine decât biopsia – Cronica de Tehnologie

1. Inteligența artificială evaluează agresivitatea sarcoamelor (o formă rară de cancer, care se dezvoltă în țesuturile conjunctive ale organismului, cum ar fi grăsimea, mușchii și nervii) de aproape două ori mai bine decât biopsia. Cercetătorii speră că tehnologia poate ajuta la tratarea promptă a pacienților cu risc ridicat și scutirea de tratament inutil pentru cei cu risc redus. (The Guardian)

2. WeWork ar urma să-și ceară falimentul săptămâna viitoare. Acțiunile companiei au scăzut cu 40% după publicarea informației. (BBC)

3. Marile companii de tehnologie alimentează intenționat temerile privind cauzarea extincției umane de către inteligența artificială, în speranța că autoritățile vor implementa reglementări drastice, care să blocheze LLM-urile open-source, spune Andrew Ng. Acesta este unul dintre co-fondatorii Google Brain și profesor la Stanford, unde i-a predat inclusiv lui Sam Altman, șeful OpenAI. (Afr)

4. Microsoft a lansat update-ul Windows 11 2023. După ce a introdus mai multe funcții de AI în septembrie, prin Windows Copilot, principala noutate acum este înlocuirea aplicației Chat cu Microsoft Teams, versiunea gratuită, care este plasată în mod implicit direct pe taskbar. (The Verge)

5. DeepMind a lansat a doua versiune a sistemului AlphaFold, un AI care poate prezice cu exactitate structurile multor proteine din corpul uman. AlphaFold 2 poate genera predicții pentru aproape toate moleculele din Banca de Date a Proteinelor și este deja folosit de Isomorphic Labs pentru descoperirea unor medicamente noi. (TechCrunch)

6. The Guardian acuză Microsoft că i-a afectat reputația jurnalistică, după ce compania americană a afișat un sondaj revoltător alături de un articol al publicației britanice. MSN a postat, lângă un articol preluat din The Guardian despre moartea unei tinere antrenoare de polo pe apă, un sondaj creat de AI prin care cititorii erau întrebați în legătură cu cauza morții. Microsoft a eliminat sondajul după reacția extrem de critică a cititorilor, dar comentariile acide au rămas alături de articolul din The Guardian. (The Guardian)

7. Noile cipuri Apple M3 Pro au mai puțină memorie și mai puține nuclee de performanță decât versiunile anterioare. M3 Pro are memorie de 150GB/s și șase nuclee de performanță, față de 200GB/s și opt nuclee de performanță la M2 Pro. (MacRumors)

8. Google a ajuns la un acord cu Match Group, care deține produse precum Tinder, Hinge și OKCupid. În urma acordului, Match Group va putea oferi propriul sistem de plăți, iar utilizatorii vor putea alege să facă fac plățile prin acesta sau prin Play Store. (TechCrunch)

9. Tesla a câștigat primul proces din Statele Unite în care era acuzată că a provocat un deces prin prisma sistemului Autopilot. Decizia juraților este considerată o victorie importantă pentru companie, însă, aceasta mai are de înfruntat alte procese și investigații. (Reuters)

10. Startup-ul de automatizare în domeniul sănătății Olive AI urmează să se închidă, după ce a vândut părți ale business-ului către Waystar și Humata Health. Evaluată la $4 miliarde în 2021, Olive AI a primit fonduri de aproape $900 de milioane de la investitori precum Vista Equity Partners, Dragoneer Investment Group, General Catalyst și Sequoia Capital. (The Information)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de tehnologie – Facebook a pierdut, în ultimii doi ani, 15 milioane de utilizatori în SUA
Google a reparat o nouă vulnerabilitate a browser-ului Chrome explodată de hackeri – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău