Versiunea beta de iOS 16 include foarte multe referințe la viitoarea cască de realitate mixtă – Cronica de Tehnologie

1. Samsung a reparat o vulnerabilitate a aplicației Phone de pe smartphone-urile sale, prin care atacatorii puteau dobândi privilegii de sistem și puteau realiza diverse operațiuni de la distanță, de la instalarea de aplicații, la resetarea dispozitivului. Problema exista pe toate smartphone-urile Samsung cu Android 9 sau mai recent. (Forbes)

2. Elon Musk a propus ca abonamentul Twitter Blue (în prezent $3 pe lună) să fie modificat, după ce a devenit acționarul principal al platformei sociale. Printre propunerile acestuia se numără scăderea prețului, posibilitatea plății cu dogecoin și eliminarea reclamelor. (Reuters)

3. Versiunea beta de iOS 16 include foarte multe referințe la viitoarea cască de realitate mixtă a companiei și la modurile în care aceasta va interacționa cu iPhone. Printre aspectele pe care următoarea versiune de iOS le va îmbunătăți se numără notificările și informațiile de sănătate. (Profit.ro)

4. Noile tablete Samsung Galaxy Tab S8 (de la $700) și S8 Plus (de la $900) au ecrane excelente, construcție și performanță bune, însă, dincolo de prețurile mari, principala problemă rămâne slabul ecosistem Android pentru tablete. (The Verge, review)

5. Mai mulți producători de cipuri își avertizează clienții că timpii de așteptare pentru comenzi ajung acum și la 18 luni. Samsung, TSMC și alții se confruntă cu stocuri mici de valve, lentile, pompe și alte componente. (Nikkei)

6. Meta va folosi cipuri Qualcomm pentru a doua versiune a ochelarilor de soare Ray-Ban. Asta pentru că gigantul american a întâmpinat probleme în procesul de dezvoltare a propriilor cipuri. (The Information)

7. Reputația Samsung are de suferit, cel puțin în Coreea de Sud, după scandalul cu limitarea pe ascuns a performanțelor propriilor smartphone-uri. Trei dintre operatorii de top din această țară s-au văzut nevoiți, din cauza cererii reduse, să scadă aproape la jumătate prețul pentru Galaxy S22, pe care-l vând acum cu aproximativ $450. (Profit.ro)

8. China ia în vizor algoritmii folosiți de companiile de tehnologie, pe care le suspectează de abuzuri. Autoritățile vor realiza inspecții la sediile unora din marile companii chineze, printre care Tencent și ByteDance. (Bloomberg)

9. Apple a dezvăluit, din greșeală, un încărcător USB-C dual de 35W, care va putea fi folosit pentru încărcarea simultană a două dispozitive. Conform documentației care a putut fi văzută pe site-ul oficial pentru scurt timp, încărcătorul suportă standardul de încărcare rapidă Power Delivery.  (Profit.ro)

10. Google va vinde componente pentru smartphone-urile Pixel, care să fie folosite de utilizatori pentru repararea acestora. Printr-un parteneriat cu iFixit, componente pentru Pixel 2 și modelele care au urmat vor fi disponibile în SUA, Europa și alte regiuni. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Google spune că a eliminat anul trecut peste 1 milion de aplicații pentru încălcarea politicilor Play Store – Cronica de Tehnologie
FBI a vrut să folosească spyware-ul Pegasus în două rânduri – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău