Investigație: Nu există nicio dovadă conform căreia Cambridge Analytica a influențat referendumul pentru Brexit – Cronica de Tehnologie

1. Compania franceză Nawa lucrează la un design nou pentru electrozi, care va avea un impact major asupra performanței bateriilor. Densitatea energiei va fi de 3 ori mai mare, va fi generată de 10 ori mai multă putere, iar timpul de încărcare se va reduce semnificativ. Toate astea ar urma să se concretizeze în baterii cu o durată de viață de până la 5 ori mai mare. (New Atlas)

2. Nu există nicio dovadă conform căreia Cambridge Analytica a influențat referendumul pentru Brexit sau că ar fi ajutat Rusia să se amestece în procesul politic din Marea Britanie, arată o investigație derulată de Biroul Comisarului Pentru Informații pe parcursul a 3 ani. (FT)

3. Funcția Health Records a aplicației Apple Health este acum disponibilă pentru anumite instituții de sănătate din Marea Britanie și Canada, printre care Oxford University Hospitals din UK și Women’s College Hospital din Canada. Cu Health Records utilizatorii pot să centralizeze informațiile personale de sănătate într-un singur loc, chiar dacă acestea provin de la instituții diferite. (MacRumors)

4. Google anunță o serie de noutăți privind securitatea și protejarea intimității utilizatorilor săi. Printre acestea se numără alertele cross-app (care sunt afișate în cadrul aplicației active chiar dacă au ca sursă alt serviciu al companiei) și un Guest Mode pentru Google Assistant, mod în care activitățile nu sunt salvate la istoric. (Profit.ro)

5. Twitch a profitat de închiderea Mixer și a atras cei mai mulți dintre creatorii de conținut de acolo. Ca urmare, serviciul deținut de Amazon deține 91% din piață în funcție de conținutul disponibil pentru streaming măsurat în ore. Cea mai mare creștere în Q3 a avut-o YouTube Gaming, iar Facebook Gaming a trecut pentru prima oară de 1 miliard de ore conținut vizionat. (Profit.ro)

6. Intel anunță că va lansa procesoarele Rocket Lake pentru desktop undeva în primul trimestru al anului viitor și că acestea vor avea suport pentru PCIe 4.0. Anunțul Intel a fost făcut, ostentativ, cu o singură zi înainte ca AMD să-și prezinte noul procesor pentru desktop. (The Verge)

7. India este pe punctul de a deschide o investigație antitrust împotriva Google, care este suspectat că s-a folosit pe poziția dominantă a Android-ului pentru a-și crea avantaje în cadrul pieței de smart TV.  Autoritatea pentru concurență din India analizează încă din luna iunie acuzațiile la adresa gigantului american. (Reuters)

8. Chrome este cel mai folosit browser și în China, atât pe desktop, cât și pe telefoane. Conform Baidu Analytics, cota de piață a browser-ului dezvoltat de Google este undeva între 36% și 39%, chiar în condițiile în care majoritatea serviciilor companiei americane sunt blocate. La nivel global, Chrome deține aproximativ două treimi din piață, conform StatCounter. (SCMP)

9. Mai mulți membrii ai Parlamentului European vor să știe dacă sunt spionați de Amazon și i-au trimis o scrisoare în acest sens lui Jeff Bezos. Asta după ce compania americană a postat anunțuri de angajare pentru analiști de informații care vorbesc franceza și spaniola. Descrierea posturilor include monitorizarea sindicaliștilor și a politicienilor ostili companiei. (CNBC)

10. Sony a publicat un video în care este prezentat interiorului consolei PS5. Prezentarea, realizată chiar de șeful departamentului de design mecanic, evidențiază anumite aspecte, precum panourile laterale, care pot fi scoase cu ușurință, și sistemul de eliminare a prafului prin spatele consolei. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Cercetătorii chinezi susțin că au dezvoltat o tehnologie care poate tripla durata de viață a bateriilor pe litiu – Cronica de Tehnologie
Google are o a doua problemă tehnică în decurs de două zile – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău