Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au însumat 7,265 miliarde euro în primele nouă luni din acest an – Cronica de Business

1. Contul curent al balanței de plăți a înregistrat, în perioada ianuarie – septembrie 2022, un deficit de 20,181 miliarde euro, comparativ cu 12,640 miliarde euro în perioada ianuarie – septembrie 2021, informează Banca Națională a României. (Profit.ro)

2. Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au însumat 7,265 miliarde euro în primele nouă luni din acest an, comparativ cu 6,344 miliarde euro în perioada ianuarie – septembrie 2021, arată datele BNR. (News.ro)

3. Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa au crescut luni dimineaţa, după scăderea înregistrată săptămâna trecută, pe măsură ce temperaturile urmează să scadă în unele părţi ale continentului, după o perioadă în care au fost la un nivel neobişnuit de ridicat pentru această perioadă a anului. (Digi24)

4. Exportul de energie electrică a fost, în primele nouă luni, de 5,111 miliarde kWh, în creştere cu 424,6 milioane kWh, faţă de aceeaşi perioadă din 2021, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

5. România a importat în primele nouă luni ale anului o cantitate de gaz cu 19,2% mai mică decât în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică. Producția internă de gaze a fost și ea în scădere cu 4,3%. (Profit.ro)

6. Cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă) a crescut, în termeni nominali, cu 26,6%, în primele nouă luni, faţă de aceeaşi perioadă din 2021, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

7. În contextul unor tarife mai mari, deși cantitatea de energie transportată a scăzut, operatorul național Transelectrica afișează o creștere explozivă a veniturilor și a profitului. Câștigul pretaxare EBITDA s-a majorat de 2,5 ori, la 659 milioane lei, de la 264 milioane lei. Transelectrica (TEL) a realizat în primele 3 trimestre venituri totale din activitățile cu profit permis de 1,74 miliarde lei, cu 82,8% mai mari decât cele de 952 milioane lei din perioada similară a anului trecut. (Profit.ro)

8. OPEC și-a redus din nou previziunile privind cererea globală de petrol, grupul urmând să opereze reduceri ale producției pentru a menține piețele în echilibru. Din cauza contextului economic mai slab și a măsurilor stricte anti-Covid ale Chinei, OPEC a redus estimările pentru producția zilnică cu 520.000 de barili pe zi pentru următoarele trei luni. (Bloomberg)

9. Procesul pentru bonusul de mai multe miliarde de dolari primit de Elon Musk la Tesla urmează să înceapă luni dimineață la un tribunal din Delaware. Un acționar Tesla, Richard Tornetta, încearcă să anuleze bonusul acordat lui Musk pentru performanța companiei în 2018, evaluat la aproximativ $52 de miliarde. Reclamantul invocă lipsa unor informații importante care trebuiau să fie anunțate către acționari de către consiliul de administrație de la acea vreme. (WSJ)

10. Inflația din India a scăzut sub 7% pentru prima dată în ultimele trei luni, ajutată de politic monetară și de scăderea prețurilor la nivel mondial la mărfuri. Indicele prețurilor de consum pentru octombrie a crescut cu 6,77% față de anul precedent, comparativ cu 7,4% în septembrie, potrivit datelor publicate de Ministerul de Statistică din India. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Eliminarea chinezilor din telecomul european costă, Enel vinde o termocentrală din Rusia, iar Aldi se extinde – Cronica de Business
Statele UE au achitat 45 miliarde euro din totalul de 63 miliarde euro încasate de Rusia pe energia exportată de la începutul invaziei Ucrainei – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău