Iohannis: PNL și USR vor guverna împreună – Cronica dimineții

1. Preşedintele Klaus Iohannis a avut miercuri un mesaj public pentru PNL şi USR, transmiţându-le că vor guverna împreună, argumentând că între PNL şi USR există o apropiere care nu trebuie să se bazeze neapărat pe simpatii între persoane, ci pe concordanţă între valori şi obiective de reformă, ceea ce e evident că există. (News.ro)

2. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, miercuri seară, că nu se impune carantină decât în zonele unde transmiterea este accentuată şi unde alte măsuri nu au dat rezultate. “Nu închizi o ţară, închizi efectiv zonele în care vezi că transmiterea este accentuată, impunând şi alte reguli. Dar carantina este ultima dintre ele”. Ministrul a precizat că, deocamdată, în Bucureşti nu se impune carantinarea. (News.ro)

3. Coronavirusul care cauzează COVID-19 suferă mutații pe măsură ce se răspândește în întreaga lume în cadrul pandemiei, însă niciuna dintre aceste modificări documentate până în prezent nu pare să îi confere capacitatea de a se propaga mai rapid, conform constatărilor unei cercetări efectuate în Marea Britanie. (Ziare)

Una din Cronica de Business: Gigantul din domeniul software Salesforce este în discuții pentru preluarea platformei de mesagerie folosită de companii Slack. (Financial Times)

4. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că au fost găsite până în acest moment 20 de milioane de măști de protecție neconforme, inclusiv în farmacii, și au fost date amenzi în valoare de 18 milioane de lei. Acesta a afirmat că acesti „importatori din Asia” se regăsesc în toată Europa, nu doar în România, și că produsele lor neconforme au fost descoperite la vânzare chiar și în farmacii. Ministrul Economiei spune că nu s-au găsit probleme, până în acest moment, la nicio firmă românească care produce măști. (G4Media)

5. Asociaţia Forumul Judecătorilor din România şi Asociaţia Iniţiativa pentru Justiţie cer demiterea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, prezentând o listă de zece motive considerate esenţiale. Magistraţi afirmă că mandatul lui Predoiu a fost ”dezastruos”, comparabil în efecte cu cele ale miniştrilor Florin Iordache şi Tudorel Toader. (News.ro)

6. Preşedintele-ales al SUA, Joseph Biden, va începe să primească de săptămâna viitoare rapoartele zilnice ale serviciilor de informaţii, anunţă echipa de tranziţie. Informarea, un sumar scris al rapoartelor serviciilor secrete primit zilnic de preşedintele SUA, îi va fi trimisă lui Joseph Biden începând de luni, a declarat Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al echipei de tranziţie. (Hotnews)

7. Germania va căuta suport pentru un acord la nivelul Uniunii Europene astfel încât pârtiile de ski din toate țările UE să rămână închise până în ianuarie, pentru a evita răspândirea virusului. (BBC)

Una din Cronica Sportivă: CFR Cluj va juca astăzi al patrulea meci din grupa A a Europa League, acasă, împotriva AS Roma, de la ora 22.00. În celălalt meci al grupei, ȚSKA Sofia va întâlni, de la ora 19.55, pe Young Boys Berna. Clasamentul grupei înainte de această etapă: 1. AS Roma – 7 puncte; 2. Young Boys Berna – 4 puncte; 3. CFR Cluj – 4 puncte; 4. ȚSKA Sofia – 1 punct.

8. Preşedintele american Donald Trump l-a graţiat pe fostul său consilier pentru securitate naţională Michael Flynn, care a recunoscut că a minţit FBI în timpul investigaţiei referitoare la implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016. ”Este o mare onoare pentru mine să anunţ că generalul Michael T. Flynn a fost graţiat în totalitate. Felicitări @GenFlynn şi familiei sale minunate, ştiu că acum veţi avea un Thanksgiving fantastic!”, a scris Trump pe Twitter. (News.ro)

9. Preşedintele Argentinei, Alberto Fernandez, a decretat trei zile de doliu naţional după decesul fostului fotbalist Diego Maradona. (News.ro)

10. Un procuror brazilian a chemat în judecata Carrefour Brazilia cerând despăgubiri de aproape $38 de milioane, după ce paznicii unui magazin aparținând grupului francez au bătut un bărbat de culoare până la moarte, după o ceartă cu unul din angajați. Decesul a provocat proteste violente in mai multe orașe. (Reuters)

Fotografia dimineții – Prima pagină a ziarului The Guardian de azi:

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Sănătăţii: România se situează sub ”linia roşie și suntem mult sub capacitatea de explozie a sistemului sanitar” – Cronica dimineții
Cronica diminetii – Apple începe să investească în achiziția de filme

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău